Twee mensen in sportkleding, op de rug gezien, rennend op een gravelbaan.

Groene omlijsting tomatenkwekerij Rijsenhout

Rondom het glastuinbouwbedrijf van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout laat Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) een groenstrook aanleggen. Waar kinderen kunnen spelen en waar je bijvoorbeeld kunt hardlopen of de hond uitlaten. Wethouder Mariëtte Sedee (Ruimtelijke Ordening) vraagt de gemeenteraad hieraan mee te werken.
Man achter een tafel is bezig een klein elektrisch apparaat te repareren.
20 september 2019

‘Repareer het samen in het Repair Café’

‘Waardeer het, repareer het’ is het motto van de SIRE-campagne die in september startte. Doel: mensen motiveren spullen die kapot zijn te (laten) repareren en niet weg te gooien. Rien Wattel, secretaris van Repair Café Haarlemmermeer, is blij met de aandacht.
Aanleg De Veldpost
19 september 2019

Eerste stap tot onteigening Groene AS moet opnieuw

Op en rondom de oude A9 in Badhoevedorp komen nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen. Een van de vijf deelgebieden van die ontwikkeling is sportpark De Veldpost, met daaraan grenzend de Groene AS. Het verzoek tot onteigening van een deel van dit gebied moet opnieuw.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven voor het raadhuis

Column van de burgemeester

Phishing mails. Wie krijgt ze niet in de mailbox. Een e-mail van de weduwe van een overleden Afrikaanse prins, die je de miljoenenerfenis aanbiedt. Je hoeft daarvoor slechts 1000 euro over te maken op een schimmige bankrekening. Een mailtje van een bank waar je helemaal niet bankiert, maar die je vraagt op een link te klikken om je bankpas te updaten. Of een dringende aanmaning van de belastingdienst per sms, met link, zodat je het bedrag van een paar honderd euro snel kunt betalen.

InforMeer, editie van 18 september 2019

De nieuwste InforMeer van 18 september 2019 met onder andere Gemeente reikt 2 erespelden uit, Bedrijfspand wijkt voor woningen in Abbenes, Stompe Toren had ooit een spits en meer.