Gedecoreerden krijgen hun lintje

De lintjesregen van 2020 gaat de geschiedenisboeken in: geen feestelijke bijeenkomsten op het raadhuis en geen burgemeester op bezoek op de laatste werkdag vóór Koningsdag. En: (nog) geen lintje. Want dat was door de coronacrisis toen niet mogelijk. Maar nu wel. Op donderdag 2 en vrijdag 3 juli ging burgemeester Marianne Schuurmans alsnog bij de mensen langs die vanwege hun grote verdiensten voor de maatschappij een Koninklijke onderscheiding hadden gekregen.
3 juli 2020

'Laten we ons uit de crisis investeren en ruim baan geven aan woningbouw'

Bouwen, bouwen, bouwen. Dat roepen we als gemeente wel vaker. De woningnood is immers hoog. Maar elke keer als gemeenten, bouwers, makelaars en ontwikkelaars de handen uit de mouwen willen steken om die stenen op te stapelen, komt er weer iets langs dat roet in het eten gooit. Stikstof. Pfas.
Burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Sammy Suliman in de raadzaal
3 juli 2020

‘Je bent een geboren burgemeester’

Het moment dat hij in mei vorig jaar door de Kinderraad werd gekozen tot kinderburgemeester, kan hij zich nog goed herinneren, vertelt Sammy Suliman (11) van de Margrietschool in Halfweg. “Ik was zó blij!” Nu zit zijn termijn erop en neemt hij afscheid. Hoe heeft hij het jaar ervaren?
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven

Column van de burgemeester

Tijdens mijn bezoek aan het Spaarnegasthuis heb ik kennisgemaakt met verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers. Degenen die patiënten met corona op hun afdelingen kregen, vertelden over de tropenmaanden die zij achter de rug hebben: de stress, de onwetendheid, het tekort aan alles, de lange benauwde dagen, de angst om hun familie te besmetten, de gesprekken met stervende patiënten, maar ook over de samenwerking en de inspirerende en hartverwarmende teamgeest. 

InforMeer, editie van 1 juli 2020

De nieuwste InforMeer van 1 juli, met onder andere: Proef: bodycam voor handhavers, Meedenken over de 1,5 metersamenleving, Schoolreis kan ook om de hoek en meer.