Hoofddorp


Hoofddorp is en blijft in beweging. Op deze website vindt u alle informatie over lopende projecten in Hoofddorp. U vindt deze projecten in vier verschillende gebieden:
 

Hoofddorp Centrum

In het centrum van Hoofddorp werken we de komende jaren aan vernieuwing en uitbreiding. Projecten in het centrum zijn: het Gemaalhuis, Aprisco-terrein, Ontwikkelplan Stadscentrum Hoofddorp (OSH) en het Voorzetgebouw. Het raadhuis en omgeving en een parkeergarage aan de Binnenweg maken deel uit van het OSH. 
 

Beukenhorst-West

De verouderde en grotendeels leegstaande kantorenlocatie Beukenhorst-West in Hoofddorp verandert komende jaren naar een modern, stedelijk woon-werkgebied met 3.500 tot 4.000 woningen, voorzieningen en horeca.
 

Het Spectrum

De bestaande sporthal van Sportplaza wordt gerenoveerd. Er komen woningen in de omgeving van de sporthal. Het oude zwembad het Spectrum verdwijnt. Na de ingrijpende renovatie is de sporthal weer 40 jaar geschikt voor sportverenigingen en scholen.
 

Hoofddorp Zuid

In zes nieuwe woonwijken aan de zuidoostkant van Hoofddorp komen in totaal zo’n 3.500 woningen. In Tudor en Nassaupark zijn al 400 woningen gebouwd of in aanbouw. Over 10 jaar zijn alle woningen in deze nieuwe woonwijken gebouwd.