HoofddorpHoofddorp logo

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Hoofddorp luchtfoto

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Hoofddorp

Stadscentrum Hoofddorp

Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar Stadscentrum Hoofddorp. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Spoorzone

In de Spoorzone in Hoofddorp komen ongeveer 15.500 woningen en 11.000 extra arbeidsplaatsen. Het krijgt een stedelijk karakter met een mix van wonen, werken, leren, verblijven, ontspannen en allerlei vervoersmogelijkheden. De komst van de Noord/Zuidlijn maakt het mogelijk om dit gebied te ontwikkelen.  

Hoofddorp-Zuid

In Hoofddorp-Zuid worden nieuwe woonwijken gebouwd naast de Toolenburgerplas, tussen de Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg en langs de Hoofdvaart.

In Hoofddorp-Zuid werken de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam samen aan het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid van de Nieuwe Bennebroekerweg.

Het Nieuwe Noord

In Hoofddorp-Noord ontwikkelt Evast in nauw overleg met de gemeente Haarlemmermeer ‘Het Nieuwe Noord'. Lees de laatste informatie op de pagina 'Het Nieuwe Noord'.

Overige gebieden

Lees meer over de bouw van een transformatorstation Incheonweg, de plannen voor transformatorstation Bennebroekerweg, kantorenpark Beukenhorst-Zuid, de ontwikkeling van Holmkwartier en de vervanging van de schoolgebouwen aan de Van den Berghlaan

Contact

U kunt ons bereiken via 0900-1852 of 003123 567 6543 (vanuit het buitenland) en via info@haarlemmermeer.nl.