Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Projecten

Hoofddorp is volop in ontwikkeling. In Hoofddorp-Zuid worden er nieuwe woonwijken gebouwd, rondom het spoor wordt er gewerkt aan Spoorzone en in het Stadscentrum van Hoofddorp gaat er veel gebeuren.

Stadscentrum Hoofddorp

Samen met inwoners, ondernemers en ontwikkelaars bouwt de gemeente aan een levendig en bereikbaar Stadscentrum Hoofddorp. Een plek om te wonen, werken, winkelen en te ontspannen.

Spoorzone

In de Spoorzone in Hoofddorp komen ongeveer 10.000 woningen en 11.000 extra arbeidsplaatsen. Het krijgt een stedelijk karakter met een mix van wonen, werken, leren, verblijven, ontspannen en allerlei vervoersmogelijkheden. De komst van de Noord/Zuidlijn maakt het mogelijk om dit gebied te ontwikkelen.  

Hoofddorp-Zuid

In Hoofddorp-Zuid worden nieuwe woonwijken gebouwd naast de Toolenburgerplas, tussen de Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg en langs de Hoofdvaart.

In Hoofddorp-Zuid werken de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam samen aan het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid van de Nieuwe Bennebroekerweg.

De Oost

Aan de Hoofdweg 634 en 640 in Hoofddorp komen 238 nieuwe appartementen. De woningen van dit project ‘De Oost’ worden gebouwd op de locatie waar nu nog een leegstaand kantoorgebouw staat.