Transformatorstation Incheonweg

Er is grote behoefte aan extra stroom in een groot deel van de Haarlemmermeer, voor woningbouw, (nieuwe) bedrijven, bedrijfsuitbreiding en door de energietransitie. De vraag naar stroom wordt alleen maar groter geworden en de maximale capaciteit is bereikt. Daarom komt er een nieuw transformatorstation aan de Incheonweg.

In maart 2022 heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer het gewijzigde bestemmingsplan 'Rozenburg Incheonweg transformatorstation en kabels' vastgesteld. Na de gebruikelijke procedure is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Start bouw

Liander en TenneT zijn in 2023 gestart met de bouw.  In 2025 hopen zij het transformatorstation in gebruik te nemen. Dit station, Rozenburg-Zuid, gaat het stroomtekort in de omgeving (gedeeltelijk) oplossen.

Meer informatie over de bouw van het transformatorstation vindt u op de website van TenneTexterne-link-icoon en Lianderexterne-link-icoon

Indruk van het transformatorstation vanaf de Incheonweg

Afbeelding: het beoogde transformatorstation gezien van af de Incheonweg

Tweede station

De komst van transformatorstation Rozenburg-Zuid is niet genoeg om het stroomtekort op te lossen. Daarom wordt de haalbaarheid van nog een transformatorstation aan de Bennebroekerweg onderzocht. Bekijk de informatie op de pagina van transformatorstation Bennebroekerweg.

Meer informatie en contact

Voor contact over het haalbaarheidsonderzoek en de locatie kunt u bellen met Frans Breg (projectmanager gemeente)  U kunt ook een e-mail sturen naar transformatorstation@haarlemmermeer.nl
U kunt ook contact opnemen met de omgevingsmanagers van TenneT of Liander.  Dirk-Jan Pasma, omgevingsmanager namens Liander is bereikbaar via telefoonnummer 06-21 58 64 38 of per e-mail via haarlemmermeer@liander.nl. Paul van de Kragt, omgevingsmanager namens TenneT is bereikbaar via telefoonnummer 06-46676961 of per mail via a4zone@tennet.eu.

Op de hoogte blijven?

Installeer dan de ‘TenneT BouwApp’ op de smartphone via de AppStore of Google Play Store en zoek op ‘Rozenburg – Zuid’. Via de BouwApp verschijnen er regelmatig updates over de bouw.

Vragen en antwoorden

Bekijk de pagina met veelgestelde vragen over de nieuwe transformatorstations.