Fietsbrug bij Halfweg

‘Metropolitane fietsroutes’ goed op weg

De gemeente Haarlemmermeer werkt binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) samen aan veel verkeers- en vervoersprojecten. En niet voor niets. Samen bereiken we meer op het gebied van filebestrijding, sneller openbaar vervoer en betere fietsvoorzieningen. Voor dat laatste wordt onder andere gewerkt aan een netwerk van fietsroutes in de regio: de zogenaamde metropolitane fietsroutes. Snelle, veilige, en herkenbare fietsroutes voor afstanden tot ongeveer 20 km.
Iemand plant een vergeet-me-nietje
16 april 2021

Tegel eruit, groen erin

Dat het klimaat verandert, is steeds duidelijker merkbaar. De zomers worden warmer en hevige stortregens komen vaker voor. Hoe houden we Haarlemmermeer prettig om in te wonen en te werken? Goed nieuws: iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Of liever, een steentje voor wegdragen.
een compilatie van mensen die een zwerfsteentje gevonden hebben
15 april 2021

Zwerfsteentjes brengen glimlach op het gezicht

Ook al zo’n vrolijk beschilderd steentje gevonden? Je kunt ze overal in Haarlemmermeer tegenkomen, zomaar op straat, in het bos, bij een bankje of op een muurtje. Uitbundig versierd of juist heel sober, met fijne tekeningetjes, abstracte figuren, hartjes of lieve tekstjes.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven

Column | Niet makkelijk

Het overkomt zelfs de besten: opgelicht en bestolen worden door handige (cyber)criminelen. Hun praktijken worden steeds geavanceerder en slimmer. En als je even niet goed oplet, slaan ze hun slag. We lezen inmiddels dagelijks in de krant over oplichters die een appje sturen en zich voordoen als het kind van degene aan wie zij die app sturen. Een kind in nood, dat geld nodig heeft. En welke ouder helpt zijn of haar kind nou niet?

InforMeer, editie van 14 april 2021

De nieuwste InforMeer van 14 april, met onder andere Afval scheiden op nieuwe manier, Anders verwarmen: wat zijn de meningen? Linda kreeg twee keer corona en meer.