Jongerenwerker Simone maakt een selfie van haarzelf met collega Gijs buiten in een park

‘Ze zijn bezorgd over opa en oma maar niet over zichzelf’

Een ‘boks’ maken, kan niet, De jongerenwerkers Simone Duin en Gijs Heijnis missen dat. “En de jongeren ook”, zeggen ze. De twee zitten in een busje van Meerwaarde. Keurig op 1,5 meter afstand van elkaar. Ze zijn bezig met hun rondje door het uitgestrekte Haarlemmermeer. De beleving van veel jongeren is dat ze minder ‘de doelgroep’ zijn, zeggen de twee jongerenwerkers. “Dat wordt ook zo gecommuniceerd door de overheid. Dat maakt gedragsverandering lastig.”
Coronavirus
27 maart 2020

Aangescherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus

In de Veiligheidsregio Kennemerland - waar Haarlemmermeer onderdeel van is - is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. Nieuw zijn onder andere de sancties op groepsvorming, het verbod op evenementen en het verbod op strandhuisjes.
Ton Dijkstra thuis achter een groot computerscherm aan het werk.
27 maart 2020

‘Ondanks klappen vertrouwen in toekomst HCnieuws’

96 jaar geleden verscheen de allereerste Hoofddorpsche Courant. Over 4 jaar viert de krant, nu HCnieuws, haar 100-jarig bestaan. Maar haalt ze deze mijlpaal wel? Uitgever BDUmedia loopt door de coronacrisis flinke klappen op, maakte het bedrijf onlangs bekend.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven

Column van de burgemeester

Heeft u het net als ik ook gemerkt? Al die mailtjes in je inbox waarin mondkapjes en handgel worden aangeboden. En op Twitter lees ik berichten dat de straten op slot gaan omdat de luchtmacht het land gaat desinfecteren. Of wat dacht u van deze: in een aangrenzende gemeente werd huis aan huis een brief verspreid dat de supermarkten gingen sluiten en dat men twee voedselnoodpakketten per week zou krijgen. 

InforMeer, editie van 25 maart 2020

De nieuwste InforMeer van 25 maart, met onder andere: 'Houd u aan regels tegen corona', Ondersteuning ondernemers, Vijf bruggen hebben een naam gekregen en meer.

Extra aandacht voor veiligheid op weekmarkten

Gepubliceerd op: 
26 mrt 2020

Subsidies voor betere leefbaarheid

Gepubliceerd op: 
26 mrt 2020

Versneld onderhoud aan rustige Schipholtunnel

Gepubliceerd op: 
25 mrt 2020

Brief burgemeester: meer maatregelen nodig

Gepubliceerd op: 
25 mrt 2020

Coronavirus wekt opruimwoede op

Gepubliceerd op: 
25 mrt 2020

Aangescherpte maatregelen tegen coronavirus

Gepubliceerd op: 
24 mrt 2020

Gevolgen corona-maatregelen voor evenementen

Gepubliceerd op: 
24 mrt 2020