Tractoren op de snelweg

Demonstraties bij Schiphol

Vrijdag 1 juli spraken de burgemeester van Haarlemmermeer, het Openbaar Ministerie, de politie en de Koninklijke Marechaussee samen met Schiphol over mogelijke protesten rond de luchthaven op maandag 4 juli aanstaande.
Vliegtuig van KLM op de start of landingsbaan
30 juni 2022

Minder vliegbewegingen. Wat betekent dat?

Het kabinet heeft besloten om het aantal vliegbewegingen per jaar terug te schroeven naar maximaal 440.000. Minister Harbers, die luchtvaart in zijn portefeuille heeft, zegt in een brief: “Hoe je het ook wendt of keert, luchtvaart geeft geluidsoverlast en stoot schadelijke stoffen uit.
een bus in Haarlemmermeer
29 juni 2022

Ook Haarlemmermeer ondertekent brandbrief aan kabinet over OV

Honderden politici uit het hele land hebben het kabinet vandaag opgeroepen om het openbaar vervoer te redden door snel een besluit te nemen over een vangnetregeling. Zij deden dat met een brandbrief in de Volkskrant.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven

Column | Voorkom inbraak

De vakanties staan weer voor de deur. Veel mensen gaan voor de eerste keer sinds twee jaar weer op pad. Maar er komt wel veel bij kijken. We hebben allemaal de beelden van lange rijen gezien die bij Schiphol staan, maar ook de berichten dat er veel vluchten gecanceld worden in juli en augustus. Maar ook op de weg kan het waanzinnig druk zijn, op diverse zwarte zaterdagen.

InforMeer, editie van 29 juni 2022

De nieuwste InforMeer van 29 juni, met onder andere: Onderzoek naar ultrafijnstof, Feest én erespelden in Zwanenburg-Halfweg, Raad ontevreden over eigen rol en korte berichten.