Piter Bijlsma en wethouder Marja Ruigrok in het korenveld met de de brug de Citer op de achtergrond.

Boer Bijlsma teelt bijzondere oergranen

Steeds meer mensen waarderen mooie, ambachtelijke producten die op duurzame wijze in de eigen omgeving worden gemaakt. De Vennepse akkerbouwers Pieter en Jacqueline Bijlsma hebben het roer daarom omgegooid. Als een van de weinigen in Nederland telen zij bijzondere biologische oergranen. Die worden lokaal verwerkt tot heerlijke streekproducten als brood, bier en jenever. Wethouder Marja Ruigrok ging op werkbezoek. Lees meer over boer Bijlsma en de oergranen...
Twee mensen aan de balie in het servicecentrum in Halfweg
18 juli 2019

Balies Halfweg weer open

Inwoners en ondernemers zijn vanaf maandag 22 juli voor burgerzaken en het Ondernemersplein weer van harte welkom in Servicecentrum Noord in het oude raadhuis in Halfweg. Servicecentrum Noord in Halfweg is sinds september vorig jaar gesloten.
17 juli 2019

Auto parkeren met valet parking niet zonder risico’s

Op en rond Airport Schiphol wordt in toenemende mate overlast ondervonden van valet parkingbedrijven: bedrijven die auto’s van reizigers ergens parkeren.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven voor het raadhuis

Column van de burgemeester

Sinds 10 juli mag ik uw burgemeester zijn. Ik verheug me erop om in deze dynamische gemeente aan de gang te gaan. Ik heb tijdens de installatie als uw burgemeester gezegd dat wat mij betreft Haarlemmermeer het toonbeeld is van de oer-Hollandse strijd tegen het water. Die mentaliteit van hard werken en pionieren heeft ervoor gezorgd dat onze gemeente de belangrijkste economisch toplocatie van Nederland is. 

InforMeer, editie van 17 juli 2019

De nieuwste InforMeer van 17 juli met onder andere Op weg naar levendig stadshart, Burgemeester Schuurmans geïnstalleerd, Minister op bezoek in Rijsenhout, Hond uitlaten? Neem altijd een zakje mee en meer.

Blijven investeren in goede bereikbaarheid

Gepubliceerd op: 
17 jul 2019

Sinusmaaien: anders en beter

Gepubliceerd op: 
17 jul 2019

Fort Hoofddorp is uit z’n slaap gekust

Gepubliceerd op: 
15 jul 2019

Hond uitlaten? Neem altijd een zakje mee

Gepubliceerd op: 
11 jul 2019

Marianne Schuurmans geïnstalleerd

Gepubliceerd op: 
11 jul 2019

Mogelijk camping bij Awakenings 2020

Gepubliceerd op: 
10 jul 2019

‘Afval is het begin van iets moois’

Gepubliceerd op: 
10 jul 2019