Veld met korenbloemen

Meer planten en dieren graag!

De gemeente is bezig een natuurvisie te maken. Daarin staan de ambities voor het verbeteren van de natuur en het vergroten van de biodiversiteit (verscheidenheid aan plant- en diersoorten) in Haarlemmermeer. “We streven naar een robuuste en afwisselende natuur”, zegt polderecoloog Henk Nijenhuis. Vorige week konden inwoners en groenorganisaties hiervoor tijdens een bijeenkomst ideeën inbrengen en suggesties doen.
De plek waar de zeven huizen komen
12 september 2019

Bedrijfspand maakt plaats voor zeven huizen in Abbenes

Aan de Dr. Heijelaan nummer 1, midden in Abbenes, worden zeven nieuwe woningen gebouwd. De woningen, met de bijbehorende parkeerplaatsen en tuinen, komen op de plek waar nu nog een bedrijfsgebouw staat.
Verkeerslichten bij de kruising Bennebroekerweg met Rijnlanderweg
12 september 2019

Praten met verkeerslichten? Het kan!

Oké, ‘praten’ is misschien iets te veel gezegd, maar de nieuwe generatie verkeerslichten kan wel slimmer met ons communiceren. Ze weten wat voor verkeer eraan komt en kunnen weggebruikers vertellen wanneer het licht voor hen groen of rood wordt.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven voor het raadhuis

Column van de burgemeester

Je leest er bijna dagelijks over in de krant, je ziet het op televisie, bij je in de straat of op ‘hangplekken’ van jongeren: het gebruik van lachgasballonnen. Sterker nog: ik zie soms dat groepjes jongeren gewoon voor hun ouderlijk huis met elkaar lachgas gebruiken. Als burgemeester, maar ook als moeder, vind ik daar wat van. Het ‘nemen’ van een lachgasballonnetje wordt als iets onschuldigs gezien, maar dat is het absoluut niet.

InforMeer, editie van 11 september 2019

De nieuwste InforMeer van 11 september 2019 met onder andere 'Onkruidbeheersing blijft lastig', Kom naar Ontdek Hoofddorp op 29 september, Pluk- en moestuin op de oude A9 en meer.