Een afbeelding van een identiteitskaart met in plaats van een hoofd, een vingerafdruk

Nieuwe ID-kaart met vingerafdruk

Wie op 2 augustus of later een identiteitskaart aanvraagt bij de gemeente krijgt het nieuwe model van de kaart. Dat geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Voor het nieuwe model van de identiteitskaart wordt de apparatuur van burgerzaken aangepast. Daarom is het van 29 juli 11.00 uur tot en met 1 augustus niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Op afspraak een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart ophalen kan wel.
De eikenprocessierups
21 juli 2021

Waar zit de eikenprocessierups?

Zeg je zomer, dan zeg je eikenprocessierups. Doordat de wind de haren van deze rups verspreidt, komen ook mensen ermee in aanraking. Het gevolg kan zijn dat mensen serieuze gezondheidsklachten krijgen. Daar zit niemand op te wachten.
Eenzame oudere dame kijkt door het raam naar buiten
20 juli 2021

Meer aandacht voor gevolgen coronacrisis op kwetsbare mensen

De coronacrisis heeft veel impact op het sociaal en mentaal welzijn van mensen in alle lagen van de samenleving. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking, eenzame mensen of dak- en thuislozen.
Burgemeester Marianne Schuurmans-Wjideven

Column | Lachgas

Het gebruiken van lachgas lijkt heel lollig. Een ballon gevuld met lachgas is niet duur en staat garant voor instant-plezier. Maar ik zeg met nadruk ‘lijkt’, want het is absoluut niet onschuldig. Sterker nog, het is inmiddels bekend dat veelvuldig gebruik van lachgas dwarslaesies kan veroorzaken of epileptische aanvallen. Ook kunnen tijdens het gebruik de longen bevriezen. Instant-plezier verandert dan snel in instant-ellende, waarbij men zelfs het risico loopt om te overlijden.

InforMeer, editie van 21 juli 2021

De nieuwste InforMeer van 21 juli, met onder andere Aantal klachten gedaald in 2020, Spoorwegovergangen dicht Formule 1-weekend, In gesprek over messen op zak, Niet blij met (legale) wietteelt in Rijsenhout en meer.