.

Ringdijk en Ringvaart

Haarlemmermeer is een bijzondere gemeente, een polder onder de zeespiegel die is drooggelegd rond 1852. Aan de randen van de polder liggen een weg en water: de Ringdijk en de Ringvaart. In 2016 en 2017 heeft de gemeente met meer dan 500 bewoners van alle dorpen aan de Ringvaart gesproken over wat er verbeterd zou kunnen worden. De gemeente heeft een visie opgesteld en gaat de belangrijkste voorstellen voor verbetering uitvoeren. Zodat de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker, leefbaarder en (verkeers-)veiliger worden. Lees meer over de plannen.

Van 1 november tot en met 28 november 2021 is er een proefafsluiting in Rijsenhout. Deze is op de Aalsmeerderdijk bij de Verremeer. Meer informatie over de proefafsluiting vindt u op de webpagina van Rijsenhout.

 

Afbeelding: overzichtskaart van de plannen Ringdijk en Ringvaart.  . Deze overzichtskaart kunt u ook opvragen via email: ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl.

Meer achtergrondinformatie over de Ringvaart en Ringdijk staat in het onderzoeksrapport 'Kijk op de Ringvaart'. Dit rapport kunt u ook opvragen via email: ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl.

Nieuws