.

Beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring’ ter inzage

In december heeft de gemeente het concept beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring, beeldkwaliteitsplan ringvaart en ringdijk Haarlemmermeer’ vastgesteld en zes weken ter inzage gelegd.
14 januari 2021
Ringvaart bij Vijfhuizen

Ringdijk en Ringvaart: een monumentaal gebied

Waar liggen de monumentale kwaliteiten van de Ringvaart en de Ringdijk? Daarover waren in de zomer van 2019 vijf bijeenkomsten met bewoners en omwonenden, georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer en Marinke Steenhuis en Isabel van Lent van Bureau SteenhuisMeurs.
14 december 2020
Ringvaart cruquius

Ontdek de vaarroute Ringvaart-Haarlemmermeer

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft een platform voor vaarroutes ontwikkeld in samenwerking met diverse partners. Een van de routes is de Rijnlandse Sloepenroute Ringvaart-Haarlemmermeer. Via de website of de app kunt u routes plannen of bestaande routes volgen. Sloepennetwerk is het alternatief vo
7 augustus 2020
Bezoekers tijdens bijeenkomst ORA 21 oktober 2019

Verslag informatiebijeenkomst ORA - 21 oktober 2019

Maandag 21 oktober was er in het Dijkhuis in Oude Meer een informatieavond over ORA: Oude Meer, Rozenburg en Aalsmeerderbrug. Deze was georganiseerd door de Stichting leefomgeving Schiphol (SLS), de Stichting ORA-belangen, de commissie Leefbaarheid van het Dijkhuis en de gemeente.
14 november 2019
Zwanenburgerdijk - foto: Danny de Casembroot

Maatregelen moeten Ringdijk aantrekkelijker maken

Om de Ringdijk veiliger en aantrekkelijker te maken neemt de gemeente op verschillende plekken maatregelen. Veel inwoners hebben hierover de afgelopen jaren meegedacht en meegepraat.
2 oktober 2019
Ringdijk, foto Danny de Casembroot.jpg

Voorgenomen verkeersbesluit Zwanenburgerdijk ter inzage

In Zwanenburg is de gemeente van plan de Zwanenburgerdijk af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Venenweg. Als de gemeente de openbare weg afsluit, moet daarvoor een verkeersbesluit worden genomen. Bij dit besluit wordt dat in twee stappen gedaan.
3 juni 2019
Omleidingsroutes proefafsluiting Zwanenburgerdijk/Venenweg

Nieuwe locatie proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Vanaf maandag 22 oktober komt er een nieuwe proefafsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Venenweg. De proefafsluiting duurt vier weken. De afsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Lindenlaan wordt weggehaald.
18 oktober 2018
Route omleiding Zwanenburg

Proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Op 24 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden. Daarna wordt aan de hand van metingen en de ervaringen bekeken of de afsluiting blijft.
10 september 2018