.

Nieuwsoverzicht

Gemaalpark Leeghwater

De aanleg van Park Leeghwater is gestart

Na jaren aan voorbereiden, veel gesprekken met de dorpsraad, gemeente Haarlemmermeer en de Monumentencommissie, gaat het Hoogheemraadschap Rijnland aan de slag rondom Gemaal Leeghwater. Rijnland start met de herinrichting van de parkeerplaats en het plaatsen van een nieuw hek.
23 december 2021
Kruising van Aalsmeerderdijk met rechts op de foto Verremeer

Proef afsluiting Aalsmeerderdijk Rijsenhout start 1 november

De Aalsmeerderdijk in Rijsenhout wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer van maandag 1 november tot en met zondag 28 november van 7.00 uur tot 19.00 uur. Het gaat om een proef.
5 oktober 2021
Wethouders Marja Ruigrok (links) en Mariëtte Sedee poseren op het nieuw aangelegde jaagpad (scheplenpad)

Ringdijk: leefbaarder en aantrekkelijker

De veranderingen aan de Ringdijk, waar de gemeente Haarlemmermeer in 2017 mee is gestart, worden steeds duidelijker. Doel is de dijk leefbaarder en aantrekkelijker te maken voor bewoners en recreanten. Er moet minder autoverkeer over de Ringdijk rijden.
7 juni 2021

Vervoerregio Amsterdam nieuws: Ringdijk krijgt fietsstraten

Hier leest u het nieuwsbericht van Wijnemenjemee.nl (Vervoerregio Amsterdam). De gemeente Haarlemmermeer is gestart met het verbeteren van de verkeersveiligheid langs de Ringdijk. Ook zullen de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker en leefbaarder gemaakt.
3 mei 2021

Beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring’ vastgesteld

In juni 2021 heeft de gemeente het beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring, beeldkwaliteitsplan ringvaart en ringdijk Haarlemmermeer’ definitief vastgesteld.
10 juni 2021
Ringvaart bij Vijfhuizen

Ringdijk en Ringvaart: een monumentaal gebied

Waar liggen de monumentale kwaliteiten van de Ringvaart en de Ringdijk? Daarover waren in de zomer van 2019 vijf bijeenkomsten met bewoners en omwonenden, georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer en Marinke Steenhuis en Isabel van Lent van Bureau SteenhuisMeurs.
14 december 2020
Zwanenburgerdijk - foto: Danny de Casembroot

Maatregelen moeten Ringdijk aantrekkelijker maken

Om de Ringdijk veiliger en aantrekkelijker te maken neemt de gemeente op verschillende plekken maatregelen. Veel inwoners hebben hierover de afgelopen jaren meegedacht en meegepraat.
2 oktober 2019
Ringdijk, foto Danny de Casembroot.jpg

Voorgenomen verkeersbesluit Zwanenburgerdijk ter inzage

In Zwanenburg is de gemeente van plan de Zwanenburgerdijk af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Venenweg. Als de gemeente de openbare weg afsluit, moet daarvoor een verkeersbesluit worden genomen. Bij dit besluit wordt dat in twee stappen gedaan.
3 juni 2019
Omleidingsroutes proefafsluiting Zwanenburgerdijk/Venenweg

Nieuwe locatie proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Vanaf maandag 22 oktober komt er een nieuwe proefafsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Venenweg. De proefafsluiting duurt vier weken. De afsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Lindenlaan wordt weggehaald.
18 oktober 2018
Route omleiding Zwanenburg

Proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Op 24 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden. Daarna wordt aan de hand van metingen en de ervaringen bekeken of de afsluiting blijft.
10 september 2018