.

De Zwanenburgerdijk bij de Venenweg

Zwanenburgerdijk vanaf 1 juni afgesloten

Vanaf 1 juni 2022 sluit de gemeente de Zwanenburgerdijk bij de Venenweg in Zwanenburg definitief af voor gemotoriseerd verkeer. Buiten de afsluiting blijven alle locaties in Zwanenburg bereikbaar met de auto, maar automobilisten moeten omrijden.
28 april 2022
De Aalsmeerderdijk

Nog geen conclusie proef afsluiting Rijsenhout

De gemeente Haarlemmermeer kan nog geen conclusie trekken uit de proef met de afsluiting van de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout. Voordat de proef goed kan worden beoordeeld, moet er nog een extra telling plaatsvinden van het autoverkeer.
18 februari 2022
De Akerdijk in Badhoevedorp

De verkeerssituatie op de Nieuwemeerdijk en de Akerdijk

De verkeerssituatie blijft voorlopig hetzelfde. De gemeente haalt de chicanes voor nu niet weg en de toegestane snelheid blijft 30 kilometer per uur. Chicanes zijn de versmallingen op de weg waar maar één auto per keer langs kan.
25 januari 2022
Gemaalpark Leeghwater

De aanleg van Park Leeghwater is gestart

Na jaren aan voorbereiden, veel gesprekken met de dorpsraad, gemeente Haarlemmermeer en de Monumentencommissie, gaat het Hoogheemraadschap Rijnland aan de slag rondom Gemaal Leeghwater. Rijnland start met de herinrichting van de parkeerplaats en het plaatsen van een nieuw hek.
23 december 2021

Beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring’ vastgesteld

In juni 2021 heeft de gemeente het beeldkwaliteitsplan ‘De verbindende ring, beeldkwaliteitsplan ringvaart en ringdijk Haarlemmermeer’ definitief vastgesteld.
10 juni 2021
Ringvaart bij Vijfhuizen

Ringdijk en Ringvaart: een monumentaal gebied

Waar liggen de monumentale kwaliteiten van de Ringvaart en de Ringdijk? Daarover waren in de zomer van 2019 vijf bijeenkomsten met bewoners en omwonenden, georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer en Marinke Steenhuis en Isabel van Lent van Bureau SteenhuisMeurs.
14 december 2020
Zwanenburgerdijk - foto: Danny de Casembroot

Maatregelen moeten Ringdijk aantrekkelijker maken

Om de Ringdijk veiliger en aantrekkelijker te maken neemt de gemeente op verschillende plekken maatregelen. Veel inwoners hebben hierover de afgelopen jaren meegedacht en meegepraat.
2 oktober 2019
Ringdijk, foto Danny de Casembroot.jpg

Voorgenomen verkeersbesluit Zwanenburgerdijk ter inzage

In Zwanenburg is de gemeente van plan de Zwanenburgerdijk af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de Venenweg. Als de gemeente de openbare weg afsluit, moet daarvoor een verkeersbesluit worden genomen. Bij dit besluit wordt dat in twee stappen gedaan.
3 juni 2019
Omleidingsroutes proefafsluiting Zwanenburgerdijk/Venenweg

Nieuwe locatie proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Vanaf maandag 22 oktober komt er een nieuwe proefafsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Venenweg. De proefafsluiting duurt vier weken. De afsluiting op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Lindenlaan wordt weggehaald.
18 oktober 2018
Route omleiding Zwanenburg

Proefafsluiting Zwanenburgerdijk

Op 24 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden. Daarna wordt aan de hand van metingen en de ervaringen bekeken of de afsluiting blijft.
10 september 2018