.

Meer voor Elkaar

Samen behouden we de zorgzame gemeente, waar het goed leven is. Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is, voor jong en oud.

Meer informatie over alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur? Sociale kaart Haarlemmermeer biedt een digitaal overzicht.

Nieuws

 • My Generation: ontmoetingen buiten de comfortzone

  De mannen van de band Back on stage in een oefenruimte bij poppodium Duycker
  ‘Wat zou jij willen doen als je 65-plus bent?’ Die vraag stelden Roos de Vries van Pier K, Onno Blom van poppodium Duycker en Misha de Jong, programmacoördinator bij Amstelring elkaar. Het resultaat is My Generation. “We wilden een nieuw aanbod voor senioren. De flowerpower-generatie zoekt iets anders dan bingo. Deze generatie gaat naar concerten en theater. Als ze minder mobiel worden, moeten wij wat bieden, anders kunnen zij terechtkomen in de groep eenzame ouderen. We moesten aan de slag met een meer divers aanbod en een andere locatie: het poppodium. Omdat het Duyckercafé tot 17.00 uur dicht is, konden wij daar terecht. In het begin organiseerden we een keer in de maand een activiteit. Dat is nu een wekelijkse inloop.”
 • Doortrappen, ook in Haarlemmermeer

  Een man fietst door een woonwijk
  Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100e? Dat wil iedereen wel. Daarom start de gemeente Haarlemmermeer met het programma Doortrappen, samen met de Vervoerregio Amsterdam. Het programma, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stimuleert ouderen om veilig en met plezier te blijven fietsen.
 • Thuisgekookt: een warme maaltijd én sociaal contact

  Danielle en Beppy koken en eten samen
  Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Juist nu kan een gevoel van eenzaamheid de dagen donker en moeilijk maken. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!