.

Meer voor Elkaar

Samen behouden we de zorgzame gemeente, waar het goed leven is. Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is, voor jong en oud.

Meer informatie over alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur? Sociale kaart Haarlemmermeer biedt een digitaal overzicht.

Nieuws

 • Ik ben jong en ik zorg

  Haarlemmermeer telt ongeveer 24.000 mantelzorgers. Een groot deel daarvan is jonger dan 24 jaar. Ter gelegenheid van de Week van de Mantelzorg (9 t/m 14 november) sprak InforMeer met Sarah van Alebeek (27). Sinds drie maanden is zij consulente jonge mantelzorgers bij Mantelzorg & Meer. Zij roept jonge mantelzorgers die behoefte hebben aan ondersteuning op, zich te melden.
 • Ervaringcoaches denken out of the box

  Iva Kwadijk van Stichting Ontdec met de wervingsposter voor Jongeren ErvaringsCoaches
  Ook in Haarlemmermeer zijn kwetsbare jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die een beroep doen op jeugdzorg of zorg. Voor deze jongeren is ondersteuning op maat heel belangrijk. Door dit maatwerk kunnen ze opgroeien tot zelfredzame volwassenen. Om dit doel te bereiken zet de gemeente Haarlemmermeer in op de hulp van Jongeren ErvaringsCoaches om kwetsbare jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op een zelfstandig leven. Deze coaches moeten natuurlijk wel getraind worden. InforMeer ging in gesprek met Claudia Janssen en Iva Kwadijk van Stichting Ontdec over dit project.
 • Een stoeptegel met betekenis

  U kent ze misschien wel, de ribbellijnen op de stoep voor mensen die blind of slechtziend zijn. De campagne “Houd de lijn vrij” vraagt aandacht voor het vrijhouden van deze loopstroken. Nu is er ook een speciale stoeptegel die andere weggebruikers hierop wijst.