.

Meer voor Elkaar

Samen behouden we de zorgzame gemeente, waar het goed leven is. Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is, voor jong en oud.
Meer informatie over alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur? Sociale kaart Haarlemmermeer biedt een digitaal overzicht.

Nieuws

 • Online-buddy helpt kind bij scheiding
  Renée (22) is buddy voor kinderen van gescheiden ouders. “Ik luister naar hun verhaal. Voelen dat iemand je begrijpt, is zó belangrijk! Mijn ouders zijn ook gescheiden. Door mijn ervaring kan ik kinderen helpen met vragen die ze hebben of tips geven.” Renée woont in Hoofddorp en is buddy bij Villa Pinedo. Deze landelijke stichting biedt kinderen van gescheiden ouders een online platform waar ze steun kunnen vinden.
 • Tips & trics om veilig te wonen
  een inbreker aan het werk
  Veiligheid is belangrijk. Mensen moeten zich zeker in hun eigen huis, veilig en op hun gemak voelen. Woninginbraak, babbeltrucs of brand kunnen dat veilige gevoel verstoren. In deze donkere dagen trekt het inbrekersgilde er weer vaak op uit. Om inwoners te laten ervaren wat zij zelf kunnen doen, organiseert de gemeente Haarlemmermeer op 25 november een bijeenkomst met tips & trics van ervaringsdeskundigen.
 • 'Maak de keuze als je zelf nog heel veel kan'
  Rob en Pia Schoute in hun nieuwe appartement
  Rob en Pia Schouten (beiden 66 jaar) zijn de trotse bezitters van een mooi appartement, heel centraal in Hoofddorp. Dicht bij winkels, bus en station. Vijf weken geleden verruilden zij hun eengezinswoning in Toolenburg voor dit appartement. Waarom namen zij deze stap en wat raden zij anderen aan om ervoor te zorgen dat zij nog jaren comfortabel zelfstandig kunnen wonen?