.

Meer voor Elkaar

Samen behouden we de zorgzame gemeente, waar het goed leven is. Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en waar zorg en ondersteuning op maat is, voor jong en oud.

Meer informatie over alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur? Sociale kaart Haarlemmermeer biedt een digitaal overzicht.

Nieuws

 • Lars voor één dag wethouder Onderwijs & Jeugd
  Saai, veel vergaderen en de hele dag op kantoor zitten. Dat is hoe Lars Wiesener (16) zich de werkdag van een ambtenaar voorstelde. “Het bleek compleet anders: héél druk en superleuk!” Lars is eindexamenleerling op het Hoofdvaart College in Hoofddorp en stond donderdag 23 januari voor één dag in de schoenen van wethouder Marjolein Steffens – Van de Water in het kader van het landelijke project ‘Baas van Morgen’.
 • Online-buddy helpt kind bij scheiding
  Renée (22) is buddy voor kinderen van gescheiden ouders. “Ik luister naar hun verhaal. Voelen dat iemand je begrijpt, is zó belangrijk! Mijn ouders zijn ook gescheiden. Door mijn ervaring kan ik kinderen helpen met vragen die ze hebben of tips geven.” Renée woont in Hoofddorp en is buddy bij Villa Pinedo. Deze landelijke stichting biedt kinderen van gescheiden ouders een online platform waar ze steun kunnen vinden.
 • Tips & trics om veilig te wonen
  een inbreker aan het werk
  Veiligheid is belangrijk. Mensen moeten zich zeker in hun eigen huis, veilig en op hun gemak voelen. Woninginbraak, babbeltrucs of brand kunnen dat veilige gevoel verstoren. In deze donkere dagen trekt het inbrekersgilde er weer vaak op uit. Om inwoners te laten ervaren wat zij zelf kunnen doen, organiseert de gemeente Haarlemmermeer op 25 november een bijeenkomst met tips & trics van ervaringsdeskundigen.