.

Kitesurfer Roderik Pijls

Haarlemmermeer sluit zich aan bij project Comeback

De gemeente Haarlemmermeer sluit zich aan bij het Project Comeback. Samen met MeerWaarde en Teamsportservice (Sportservice Haarlemmermeer) worden jongeren via hun schoolomgeving aangemoedigd om door te zetten, zeker in een periode waarin corona groot effect heeft op hun mentale welzijn.
25 november 2021
Wethouder Fouad Sidali doet mee met de training van mantelzorgers

Wethouder Sidali: “Goed om onze mantelzorgers in het zonnetje te zetten”

In wijkcentrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp vond op de ‘Dag van de Mantelzorg’ een training plaats voor de mantelzorgers die zorgen voor hun partner met dementie. Wethouder zorg en welzijn, Fouad Sidali deed hieraan mee. En hij bedankte de mantelzorgers in Haarlemmermeer.
10 november 2021
Roeier in de Ringvaart voor gemaal.

Gezond&Meer van start!

Vandaag starten we met Gezond&Meer: een gezondheidsbeweging die zich inzet voor een gezonde leefstijl en leefomgeving voor alle inwoners in de gemeente Haarlemmermeer!
22 oktober 2021
Twee fotocollages aan de muur met daarop landschappen en verschillende coupes bij de kapper.

Beat Corona Get Karma: jongeren zetten zich in voor de samenleving

53 haarlemmermeerse jongeren hebben zich ingezet voor de samenleving in de periode van april tot en met juli 2021. Door middel van het project Maatschappelijke Diensttijd kunnen jongeren zich blijven inzetten voor de samenleving.
20 oktober 2021
Opening Roze Salon - Vrouw met regenboogvlag

Haarlemmermeer is Roze Regenboog Café rijker

Ze zijn of terug in de kast of ze zijn allemaal naar Amsterdam verhuisd. Het is die grap met serieuze ondertoon van Roos de Vries en Mara van Limbeek waaruit het idee voor het Roze Regenboog Café is voortgekomen. Woensdag 13 oktober is de feestelijke opening in het Duyckercafé in Het Cultuurgebouw i
11 oktober 2021
Een mevrouw bekijkt het aanbod bij de slimotheek in Badhoevedorp

‘Het is echt super-simpel’

Door technologische, moderne producten kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Er zijn steeds meer apparaten die ontzettend handig zijn en het woongemak in en om huis vergroten.
7 oktober 2021
Cees achter de piano

Eén tegen eenzaamheid

Cees is 80-plusser en sinds twee jaar weduwnaar. Hij miste zo nu en dan gezelschap om mee te wandelen of gewoon even een praatje mee te maken. Dankzij de sociaal makelaar van MeerWaarde heeft hij nieuwe contacten opgedaan.
27 september 2021
Jorien Elstgeest

'Mensen snappen vaak niet wat er in brieven staat'

Jorien Elstgeest (28 jaar) is cliëntondersteuner van Stichting MEE. Zij helpt inwoners bij het begrijpen van brieven of met communicatie van verschillende (overheids)organisaties.
8 september 2021
Eenzame oudere dame kijkt door het raam naar buiten

Meer aandacht voor gevolgen coronacrisis op kwetsbare mensen

De coronacrisis heeft veel impact op het sociaal en mentaal welzijn van mensen in alle lagen van de samenleving. Dat geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking, eenzame mensen of dak- en thuislozen.
20 juli 2021
De mannen van de band Back on stage in een oefenruimte bij poppodium Duycker

My Generation: ontmoetingen buiten de comfortzone

‘Wat zou jij willen doen als je 65-plus bent?’ Die vraag stelden Roos de Vries van Pier K, Onno Blom van poppodium Duycker en Misha de Jong, programmacoördinator bij Amstelring elkaar. Het resultaat is My Generation. “We wilden een nieuw aanbod voor senioren.
22 juni 2021