.

Nieuwsoverzicht

Online-buddy helpt kind bij scheiding

Renée (22) is buddy voor kinderen van gescheiden ouders. “Ik luister naar hun verhaal. Voelen dat iemand je begrijpt, is zó belangrijk! Mijn ouders zijn ook gescheiden.
6 december 2019
een inbreker aan het werk

Tips & trics om veilig te wonen

Veiligheid is belangrijk. Mensen moeten zich zeker in hun eigen huis, veilig en op hun gemak voelen. Woninginbraak, babbeltrucs of brand kunnen dat veilige gevoel verstoren. In deze donkere dagen trekt het inbrekersgilde er weer vaak op uit.
20 november 2019
Rob en Pia Schoute in hun nieuwe appartement

'Maak de keuze als je zelf nog heel veel kan'

Rob en Pia Schouten (beiden 66 jaar) zijn de trotse bezitters van een mooi appartement, heel centraal in Hoofddorp. Dicht bij winkels, bus en station. Vijf weken geleden verruilden zij hun eengezinswoning in Toolenburg voor dit appartement.
12 november 2019
Inloopspreekuur voor migrangen

Migranten-inloopspreekuur: gratis en snel hulp bij vragen

“Ik spreek wel Nederlands, maar lezen vind ik lastig. Als ik een brief van de Belastingdienst krijg, weet ik niet zeker of ik ‘m goed begrijp”, vertelt Osama Khedr (68). Hij is daarom blij met de vrijwilligers van het Migrantenorganisaties Inloopspreekuur (MOI).
5 november 2019

'Ik zag mezelf helemaal niet als mantelzorger'

De eerste keer dat de zogeheten ‘mantelzorgwaardering’ op de Dag van de Mantelzorg bij haar op de mat viel, was Elselien de Meulder uit Hoofddorp verbaasd. “Ik zag mezelf helemaal niet als mantelzorger.” Elselien zorgt voor haar man die de ziekte van Parkinson heeft.
22 oktober 2019
De heer en mevrouw Van Schie met de Compaan

Langer zelfstandig wonen dankzij de Compaan

Voor de heer Van Schie (88) uit Buitenkaag is de Compaan een uitkomst. Dat geldt ook voor zijn dochter en mantelzorger, Annelies van den Bosch. Op afstand kunnen zij met elkaar communiceren.
16 oktober 2019
Regenboogvlag

Burgemeester en wethouder hijsen regenboogvlaggen op Coming-Out Dag

11 oktober is het Coming-Out Dag. Net als vorig jaar wordt in Haarlemmermeer op verschillende plaatsen de regenboogvlag gehesen. Hiermee laten de bestuurders zien dat iedereen in Haarlemmermeer mag houden van wie hij of zij wil.
10 oktober 2019
Veel bezoekers tijdens de heropening van de kinderboerderij

Een oase tussen de woningen

“Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst.
7 oktober 2019
Vrouw op de rug gezien op het strand met twee honden.

Week tegen Eenzaamheid: iedereen hoort erbij

“Je kunt veel vrienden hebben en toch eenzaam zijn”, zegt Caroline (48) inwoonster van Haarlemmermeer. Gelukkig slaagde zij erin haar eenzaamheid te doorbreken, onder meer dankzij vrijwilligerswerk, sociale media en haar honden.
26 september 2019
Man achter een tafel is bezig een klein elektrisch apparaat te repareren.

‘Repareer het samen in het Repair Café’

‘Waardeer het, repareer het’ is het motto van de SIRE-campagne die in september startte. Doel: mensen motiveren spullen die kapot zijn te (laten) repareren en niet weg te gooien. Rien Wattel, secretaris van Repair Café Haarlemmermeer, is blij met de aandacht.
20 september 2019

Pagina's