.

Zomeractiviteiten voor de jeugd

Kinderen en jongeren in Haarlemmermeer hoeven deze zomer niet stil te zitten. Tijdens de zomervakantie kunnen zij deelnemen aan allerlei activiteiten in de buurt georganiseerd door onder andere Bibliotheek Haarlemmermeer, Team Sportservice, Pier K en Maatvast.
6 juli 2020
Barbara Goosens is lid van de regiegroep van de alliantie Samen tegen eenzaamheid

Samen tegen eenzaamheid

Samen met een brede groep uit de samenleving slaat de gemeente Haarlemmermeer de handen ineen in de alliantie Samen tegen eenzaamheid. Barbara Goosens, eigenaar van Different Mix is sinds kort aangesloten bij de regiegroep. InforMeer gaat in gesprek met deze ondernemer.
6 juli 2020
Schappen in de supermarkt met groente en fruit

Regionaal werkcentrum tegen coronawerkloosheid open

Op maandag 22 juni opent het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Dit centrum is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer samen met andere gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en sociale partners, UWV en private partijen.
22 juni 2020

Fatemeh zet haar ervaring in via WijkLeerbedrijf

Fatemeh kwam zes en een half jaar geleden naar Nederland. Via het WijkLeerbedrijf startte ze met de entree-opleiding en ging ze aan de slag bij zorginstelling De Meerstede in Hoofddorp.
11 juni 2020
Speelplek in het Haarlemmermeerse bos

Speel- en sportplekken op de kaart

Het is vandaag, woensdag 10 juni 2020, nationale buitenspeeldag. Een ideaal moment om de schijnwerpers te richten op plekken in de openbare ruimte waar kinderen kunnen spelen en sporten. Dat is precies wat er gebeurt met de lancering van de buitenspeelkaart.
10 juni 2020
Hometrainer actie

Hometrainer actie om ouderen te helpen

Verheul en Weerman fysiotherapeuten uit Nieuw-Vennep doen een tijdelijke oproep voor hometrainers (stoelfietsen) om ouderen te helpen. Heeft u tijdelijk een hometrainer te leen, dan kunt u helpen.
7 mei 2020
Hand van man met in zijn hand een gele bloem en hondenriem, Op de foto ook de voeten van een meisje

Mantelzorger, hulp nodig?

De druk op de mantelzorger kan door alle maatregelen rondom het coronavirus te groot worden. Bent u mantelzorger, ervaart u dat ook en wilt u hulp? De betrokken medewerkers van Mantelzorg & Meer staan voor u klaar.
2 april 2020
Het dorpshuis in Badhoevedorp

Directeur Maatvast: ‘We houden de verbinding’

Administratie en schoonmaken. En brieven versturen aan medewerkers en vrijwilligers. Dát kan nog wel bij Maatvast, de organisatie die een fors deel van de sociaal-culturele accommodaties in de gemeente beheert en exploiteert. Maar de 26 dorpshuizen, buurt- en wijkcentra zijn gesloten.
24 maart 2020

Psychische problemen en ouderschap

Kinderen die opgroeien in een gezin waarin bij de ouders psychiatrische problemen en/of verslavingsproblemen voorkomen, lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische problemen of verslaving te ontwikkelen. In Haarlemmermeer worden kinderen en hun ouders ondersteund met cursussen en praatgroepen.
26 maart 2020
Regenbooggemeente

'Het maximale uit de Regenboogagenda halen'

Over drie jaar, als de Regenboogagenda is uitgevoerd, zijn LHBTI’s in Haarlemmermeer bij alle aangesloten organisaties in beeld en kunnen ze rekenen op de juiste bejegening, de juiste informatie en het juiste advies.
26 februari 2020