LincolnparkLincolnpark logo

Zoeken

Dit is een site van de gemeente Haarlemmermeer

Lincolnpark

We werken aan een nieuwe en bijzondere wijk in Hoofddorp: Lincolnpark. Een wijk waar je bewust voor kiest. Hier maak je samen met je buren een eigen plek om te wonen en te werken. In een groene en waterrijke omgeving, middenin de Randstad!

In Lincolnpark deel je samen bepaalde voorzieningen. En door gebruik van duurzame materialen en slimme water- en energieoplossingen, woon je in een wijk die klaar is voor de toekomst. Aan de rand van de stad komen ongeveer 1600 woningen, zorgwoningen en kleine bedrijven. Ook vind je er twee scholen, een sporthal en winkels voor de dagelijkse boodschappen.

In de wijk komen woningen van verschillende groottes en prijsklassen, zowel koop als huur. Daarnaast kunnen groepen particulieren samen woningen bouwen. We noemen dit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Impressie Lincolnpark, 2021

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Watch video with English subtitlesexterne-link-icoon

Duurzame stadswijk 

Lincolnpark gaat voor vernieuwingen en duurzame oplossingen. De wijk wordt energieneutraal en bij de bouw houden we rekening met de gevolgen van het veranderende klimaat. Ook gaan we zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken, zoals hout. Daarnaast maken we Lincolnpark groen, met veel bomen en struiken.

Ruimte voor ontmoeting

Door de mix van scholen, bedrijven, winkels, sporthal en woningen is er veel leven op straat. Je komt buiten dus altijd wel iemand tegen. Zo maken werknemers van bedrijven in De President hun wandelrondje door de wijk tijdens hun lunchpauze. De buitenruimte deel je samen met de buren, net als je tuin. Door de parkachtige opzet van de wijk zijn er ook veel ontmoetingsplekken.

Fietsers en wandelaars krijgen volop de ruimte in Lincolnpark. Er zijn veel deelauto's en minder privé-auto's. Die parkeren we in een parkeergarage waardoor de woonstraten autoluw zijn. Handig is dat er op de begane grond van dit gebouw plek komt voor bijvoorbeeld pakketkluizen, gedeelde ruimtes om te klussen en werkplekken.

Proeftuin

Lincolnpark bestaat uit vijf deelgebieden, elk met een eigen karakter en gebouwd door verschillende ontwikkelaars. Wij dagen hen uit om duurzaam en circulair te ontwikkelen zodat we onze doelen bereiken. De kennis die we opdoen, delen we actief op deze website. In 2024 selecteert de gemeente de ontwikkelaars voor de eerste kavels. We publiceren de uitvragen op TenderNed.

Ben je geïnteresseerd in het bouwen van woningen samen met andere particulieren? Neem dan contact met ons op via lincolnpark@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de meest actuele informatie? Bekijk dan regelmatig deze website of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van Lincolnpark!

Nieuws