.

Nieuwe energie

In Haarlemmermeer gaan we de komende jaren energie besparen, opwekken en lokaal delen. Dit doen we vanwege de afspraken in het Klimaatakkoord. Dit noemen we de energietransitie.

De energietransitie

Deze website bespreekt alle onderwerpen rondom de energietransitie in Haarlemmermeer. De energietransitie is opgebouwd uit vier onderdelen:

Icoon Meedoen
     
Icoon Besparen
Icoon opwekken
     
Icoon Lokaal Delen
   

1. Besparen

U kunt zelf uw huis en omgeving zo inrichten dat u zoveel mogelijk energie bespaart. Voor veel tips en vragen kunt u terecht bij Energieloket Haarlemmermeer. Daarnaast zijn er jaarlijks grootschalige inkoopacties voor een goedkoop en duurzaam huis.

2. Opwekken 

De gemeente wil samen met inwoners nieuwe energie grootschalig opwekken. Klik hier voor meer informatie over zonneakkers en windmolens. De Regionale Energiestrategie (RES) is een document over de plannen hiervoor. Klik hier om te leren over de RES.

3. Lokaal delen 

Energie kan lokaal worden gedeeld met anderen. Wilt u lokale groene stroom delen? Lees dan meer over Tegenstroom.

4. Meedoen 

Het is belangrijk dat we altijd samenwerken met inwoners, ondernemers en organisaties in Haarlemmermeer. Zo bereiken we ons gezamenlijke doel: klimaatneutraal in 2050. Klik hier om te zien hoe u kan meedoen.

5. Verwarmen

Naast de vier bovenstaande onderdelen, is verwarmen zonder aardgas een belangrijke stap in de energietransitie. Eigenaren van gebouwen en woningen gaan deze overstap geleidelijk maken. De gemeente ondersteunt hierin. Klik hier voor meer informatie over anders verwarmen

Nieuws