.

Nieuwe energie

In Haarlemmermeer gaan we de komende jaren energie besparen, opwekken en lokaal delen. Dit doen we vanwege de afspraken in het Klimaatakkoord. Dit noemen we de energietransitie.

Peiling over zonneakkers en windmolens

De peiling over zonneakkers en windmolens in Haarlemmermeer is gesloten. Deze was in te vullen tot 9 februari 2021. Wij zijn nu bezig met het verwerken van de uitkomst in een advies aan de gemeenteraad.

Bezoek onze pagina 'Zonneakker en windmolens' voor meer informatie.


De energietransitie

Deze website bespreekt alle onderwerpen rondom de energietransitie in Haarlemmermeer. De energietransitie is opgebouwd uit vier onderdelen:

Icoon Meedoen
     
Icoon Besparen
Icoon opwekken
     
Icoon Lokaal Delen
   

1. Besparen

U kunt zelf uw huis en omgeving zo inrichten dat u zoveel mogelijk energie bespaart. Voor veel tips en vragen kunt u terecht bij Energieloket Haarlemmermeer

2. Opwekken 

De gemeente wil samen met inwoners en andere betrokkenen nieuwe energie op grote schaal gaan opwekken. Denk aan een zonneakker of een windmolenpark. Hier is de gemeente nu al mee bezig met zogenaamde zoekgebieden voor de opwek van windenergie en zonne-energie. Klik hier voor meer informatie over de zoekgebieden in Haarlemmermeer.

3. Lokaal delen 

Energie kan lokaal worden gedeeld met anderen. Dit kan bijvoorbeeld met een warmtenet. Er zijn plannen om Rijsenhout een aardgasvrije wijk te maken door middel van een warmtenet. 

4. Meedoen 

Het is belangrijk dat we altijd samenwerken met inwoners, ondernemers en organisaties in Haarlemmermeer. Zo bereiken we ons gezamenlijke doel: klimaatneutraal in 2050. Klik hier om te zien hoe u kan meedoen.

Nieuws