.

Zicht op een aantal windmolens

Voorlopig geen windmolens in zuiden van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer wil voorlopig geen vergunningen afgeven voor een windpark in het zuiden van de gemeente. Doordat de provincie Noord-Holland regels rond windenergie loslaat, wil de gemeente zelf goede en duidelijke regels maken. Daarom wordt er nu een beleidskader opgesteld.
8 oktober 2021
Zonnepark de Groene Hoek op bedrijventerrein De Hoek tussen de Weg om de noord en Rijnlanderweg

Gemeente wil maximaal 300 hectare zonneakkers tot 2030

In Haarlemmermeer is het gebied rondom Schiphol aangewezen als het Zonnecarré. Het gebied is 1000 hectare groot. Hierbinnen ontwikkelen initiatiefnemers plannen om zonneakkers te plaatsen. De zonneakkers dragen lokaal bij aan het opwekken van veel duurzame energie.
16 september 2021
Getekende impressie van de Warmtevisie

Gemeente helpt inwoners met overstap naar duurzame warmtebronnen

Volgens het Klimaatakkoord moeten uiterlijk in 2050 alle gebouwen van het aardgas af. Daarom stelde het college van B&W op dinsdag 14 september de Warmtevisie Haarlemmermeer 2030 vast. Het wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
15 september 2021
Leimuiderdijk

Een duurzame toekomst voor Rijsenhout

Samen met inwoners en ondernemers uit Rijsenhout wordt het dorp klaargemaakt voor een duurzame toekomst. Aardgas wordt uiteindelijk vervangen voor nieuwe, duurzame warmtebronnen.
27 augustus 2021
Het huis van Arjan

Arjan neemt huis onder handen voor zonnige toekomst

Arjan Hijstek (55) woont met zijn vrouw en zoon in Badhoevedorp. Hij heeft zijn huis de afgelopen tijd flink verduurzaamd. Wij spraken hem over de maatregelen die hij heeft laten doen en hoe dat in zijn werk is gegaan.
17 augustus 2021

Gemeenteraad wil toch zoekgebied voor windenergie in het zuiden van Haarlemmermeer

Donderdag 10 juni heeft de gemeenteraad besloten om het zoekgebied voor wind in het zuiden van Haarlemmermeer vast te stellen. Dit betekent dat er in dit gebied verder onderzocht mag worden of, en waar er meer windmolens mogen bijkomen.
11 juni 2021
Wethouder Jurgen Nobel en gedeputeerde Edward Stigter op een dak bij zonnepanelen

Krijg antwoord op vragen over de energietransitie

Hoe gaan we over op schone energie? En hoe verwarmen we straks ons huis? Koken we straks nog op aardgas? Vragen die allemaal te maken hebben met energietransitie. Er gebeurt veel.
20 mei 2021
Thermostaat

Hoe gaan we in de toekomst ons huis verwarmen?

Volgens het klimaatakkoord van het Kabinet, wordt in Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt. Dat betekent dus dat over dertig jaar het verwarmen van water en gebouwen op een andere manier gebeurt en dat er niet meer wordt gekookt op aardgas.
10 mei 2021
Vier voeten in dikke sokken tegen de centrale verwarming

Denk mee over anders verwarmen

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Ook in Haarlemmermeer gaan inwoners samen met de gemeente de komende jaren energie besparen, opwekken en lokaal delen. Het anders verwarmen van gebouwen en woningen is een belangrijk onderdeel van de energietransitie.
14 april 2021
Verlichting

Veel vraag naar energie-waardebonnen, budget binnen drie dagen op

In december 2020 hebben huiseigenaren een waardebon ontvangen voor de aanschaf van besparende producten. Aangezien het budget voor deze actie nog niet op was, is de actie in februari verlengd en aangevuld met een nieuwe actie, een waardecoupon van 70 euro voor de aanschaf van led-lampen. In totaal w