.

Rijtjeshuizen in Hoofddorp

David vertelt over zijn duurzame tussenwoning in Hoofddorp

David woont met zijn gezin in een tussenwoning uit 1983 in Hoofddorp. Al een aantal jaar is hij bezig met de verduurzaming van hun woning. Wij waren benieuwd hoe dit zo gekomen is en wat zijn plannen zijn in de toekomst. We spraken hem hierover.
23 december 2021
Een energielabel

Energieloket Haarlemmermeer helpt energiekosten besparen

Energieloket Haarlemmermeer organiseert in samenwerking met partners binnenkort acties op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer. Inwoners van Haarlemmermeer kunnen ook zelf een energieadvies op maat aanvragen.
22 december 2021
Zonnepark de Groene Hoek op bedrijventerrein De Hoek tussen de Weg om de noord en Rijnlanderweg.

Vier initiatiefnemers voor zonneakkers ingeloot

In Haarlemmermeer is het gebied rondom Schiphol aangewezen als het Zonnecarré. Dit gebied is 1000 hectare groot en is bedoeld voor initiatiefnemers om zonneakkers te plaatsen. De gemeente staat tot 2030 maximaal 300 hectare aan zonneakkers toe.
12 november 2021
Mensen bekijken zonnepanelen op een beurs

Duurzame beurs Huis & Energie in Haarlemmermeer

Hoe kun je je huis zo goed mogelijk verduurzamen? Die vraag staat centraal op de beurs Huis & Energie, die van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november plaatsvindt in Expo Haarlemmermeer. Benieuwd? Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer krijgen 5 euro korting op de toegangsprijs.
11 november 2021
Zicht op een aantal windmolens

Voorlopig geen windmolens in zuiden van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer wil voorlopig geen vergunningen afgeven voor een windpark in het zuiden van de gemeente. Doordat de provincie Noord-Holland regels rond windenergie loslaat, wil de gemeente zelf goede en duidelijke regels maken. Daarom wordt er nu een beleidskader opgesteld.
8 oktober 2021

Gemeente wil maximaal 300 hectare zonneakkers tot 2030

In Haarlemmermeer is het gebied rondom Schiphol aangewezen als het Zonnecarré. Het gebied is 1000 hectare groot. Hierbinnen ontwikkelen initiatiefnemers plannen om zonneakkers te plaatsen. De zonneakkers dragen lokaal bij aan het opwekken van veel duurzame energie.
16 september 2021
Getekende impressie van de Warmtevisie

Gemeente helpt inwoners met overstap naar duurzame warmtebronnen

Volgens het Klimaatakkoord moeten uiterlijk in 2050 alle gebouwen van het aardgas af. Daarom stelde het college van B&W op dinsdag 14 september de Warmtevisie Haarlemmermeer 2030 vast. Het wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
15 september 2021
Leimuiderdijk

Een duurzame toekomst voor Rijsenhout

Samen met inwoners en ondernemers uit Rijsenhout wordt het dorp klaargemaakt voor een duurzame toekomst. Aardgas wordt uiteindelijk vervangen voor nieuwe, duurzame warmtebronnen.
27 augustus 2021
Het huis van Arjan

Arjan neemt huis onder handen voor zonnige toekomst

Arjan Hijstek (55) woont met zijn vrouw en zoon in Badhoevedorp. Hij heeft zijn huis de afgelopen tijd flink verduurzaamd. Wij spraken hem over de maatregelen die hij heeft laten doen en hoe dat in zijn werk is gegaan.
17 augustus 2021

Gemeenteraad wil toch zoekgebied voor windenergie in het zuiden van Haarlemmermeer

Donderdag 10 juni heeft de gemeenteraad besloten om het zoekgebied voor wind in het zuiden van Haarlemmermeer vast te stellen. Dit betekent dat er in dit gebied verder onderzocht mag worden of, en waar er meer windmolens mogen bijkomen.
11 juni 2021