.

College van burgemeester en wethouders

Dynamische gemeente

Sinds 1 januari 2019 telt de gemeente Haarlemmermeer 31 kernen door de samenvoeging met de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude. Door de samenvoeging vond de gemeenteraadsverkiezing plaats in november 2018. Het nieuwe college is op 10 januari 2019 geïnstalleerd. Vanaf dit moment zijn de wethouders officieel benoemd.

Haarlemmermeer kenmerkt zich door haar dynamische karakter: van boerenbedrijven tot grootstedelijke ontwikkeling en bedrijvigheid. Het meest herkenbare icoon is Schiphol. Niet alleen vanwege het economisch belang voor de vele ondernemers die zich in de regio gevestigd hebben, maar ook voor de werkgelegenheid. Daarnaast biedt de gemeente een grote variatie aan woonwijken en woningtypen voor haar 150.000 inwoners.
Dankzij de samenvoeging met Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft Haarlemmermeer een rijke historie gekregen, die vele eeuwen terug gaat. Een bezoek brengen aan de forten, gemalen of de mooie natuurgebieden is meer dan de moeite waard.

Samen verantwoordelijk

Iedere wethouder heeft zijn of haar eigen takenpakket (portefeuille). Net als de burgemeester. Een portefeuille heeft een hoofd thema of onderwerp. Denk hierbij aan een portefeuille wonen, ondernemen, cultuur, onderwijs of veiligheid. De wethouders en burgemeester vormen samen het college. Ook wel B&W genoemd. Zij wordt ondersteund door de ambtelijke organisatie onder leiding van de gemeentesecretaris. B&W bereidt samen met de ambtelijke organisatie de plannen voor waarover de gemeenteraad een beslissing moet nemen. Maar het college neemt ook zelf besluiten. Als de gemeenteraad een voorstel van B&W heeft aangenomen, dan voert B&W de besluiten uit. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het bestuur van de gemeente.

• Dag van de Ondernemer viert lef en doorzettingsvermogen
    Ondernemers zijn belangrijk voor Haarlemmermeer. Zij zorgen voor banen, welvaart, levendigheid. Op 15 november, de Dag van de Ondernemer, bezoekt wethouder Ap Reinders (Economie & Ondernemerschap) vier ondernemers om hen in het zonnetje te zetten. Een van hen is Dennis Breed, directeur/eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf in Nieuw-Vennep. Het bedrijf werd door de brancheorganisatie in 2017 uitgroepen tot beste autoschadehersteller van Nederland.
  • Geef de brug een naam
    De oevers van de Hoofdvaart in Haarlemmermeer worden op zes plaatsen verbonden door een brug. Wethouder Marja Ruigrok vindt dat deze zes bruggen een naam verdienen. Het gaat om de bruggen in Abbenes, Nieuw-Vennep en Lijnden. “Als inwoner heeft u waarschijnlijk ideeën genoeg voor namen van deze bruggen. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag opgesteld. Doet u ook mee? Ik ben nu al benieuwd welke namen het worden.”
  • 24 kinderen ontbijten met de burgemeester
    Burgemeester Marianne Schuurmans zit met kinderen aan een tafel te ontbijten.
    Op donderdagochtend waren leerlingen van basisschool Het Kompas uit Hoofddorp in het raadhuis op bezoek bij burgemeester Marianne Schuurmans voor het Nationaal Schoolontbijt. Uit alle groepen waren er drie kinderen. Hun leeftijd varieerde dus van 5 tot en met 11 jaar.