LisserbroekLisserbroek logo

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

luchtfoto van Lisserbroek en de Ringvaart

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Lisserbroek

In Haarlemmermeer is een grote behoefte aan meer woningen. In Lisserbroek komen twee grote nieuwe woonwijken.

Bijeenkomst Gebiedsontwikkeling Lisserbroek 

Op woensdag 26 juni was er een inloopbijeenkomst in Dorpshuis De Meerkoet. Tijdens deze informatie- en reactiebijeenkomst waarbij iedereen welkom was. Tijdens deze bijeenkomst stonden de plannen voor de gebiedsontwikkeling in Lisserbroek centraal. 

Kijk voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling en het inzien van de stukken op de website van Gebiedsontwikkeling Lisserbroekexterne-link-icoon. Reageren op de stukken was mogelijk tot en met 11 juli 2024.

In Lisserbroek zijn plannen voor gebiedsontwikkeling

In Lisserbroek zijn plannen voor de bouw van ongeveer 3.600 woningen tot 2040. De nieuwe woonwijken zijn Lisserbroek Noord, tussen de Ringvaart en de IJweg, en de wijk Binnenturfspoor, tussen de Lisserdijk en Turfspoor.

De helft van de woningen zijn sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen en de andere helft valt in de vrije sector. Naast woningen komt er veel groen bij en komen er maatschappelijke en commerciële voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, zorgvoorzieningen, winkels en horeca. Het dorpshart en het groen worden opnieuw ingericht. Ook is er ruimte gereserveerd voor de groei van sport en gemeenschapsvorming.

Meer informatie over de plannen voor Lisserbroek staan in de Gebiedskaart Lisserbroek 2040.

Contact

Heeft u vragen? Neem contact op met het programmateam per e-mail of via telefoonnummer 0900 1852.