.

Badhoevedorp

De komende jaren wordt er flink gewerkt aan Badhoevedorp. Door dat de A9 niet meer door het dorp loopt maar eromheen is er plaats voor nieuwe woningen, nieuwe sportvelden, nieuwe parken én nieuw groen. Het Lint, de nieuwe wandel- en fietsroute, neemt de plaats in van de oude A9. Badhoevedorp wordt weer één dorp. We werken ook aan een nieuw centrum. Zo krijgt het dorp een echt hart.

De projecten van gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

Bekijk de animatie over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

 

Ook zijn er 3D-animatie's gemaakt van een aantal van onze projecten:

Bekijk de 3D-animatie over Quatrebras

Bekijk de 3D-animatie van de Groene Singel

Bekijk de 3D-animatie over de Veldpost  

 

Nieuws

 • Resultaten peiling centrum staan online!
  Woordwolk met wensen dorpsplein Badhoevedorp
  Afgelopen zomer hebben we jullie op op JouwBadhoevedorp.nl een aantal vragen gesteld over het centrum. Wat wil je kunnen doen op het dorpsplein? Hoe moet het plein eruit komen te zien? En hoe moeten de gebouwen eromheen eruitzien? De resultaten zijn nu bekend!
 • Kennisgeving De Veldpost
  Plattegrond met voorlopig ontwerp Groene As en Park De Veldpost
  De burgemeester van Haarlemmermeer deelt mee dat op verzoek van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van die gemeente een onroerende zaak ter onteigening aan die nodig is voor de uitvoering van het bestemmingsplan Badhoevedorp De Veldpost.
 • Een oase tussen de woningen
  Veel bezoekers tijdens de heropening van de kinderboerderij
  “Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst. Zondag 6 oktober was de feestelijke opening door sportverslaggever Jack van Gelder en projectwethouder Mariëtte Sedee-Schuitemaker.