.

Badhoevedorp

De ontwikkeling van Badhoevedorp is gestart vanuit de vraag en op initiatief van bewoners zelf. Samen met een groot aantal partijen en door participatie met burgers en verschillende groepen zijn we dit bijzondere proces begonnen. Het gewenste resultaat: een mooier én schoner Badhoevedorp. Inmiddels is de A9, die eerst door het centrum van Badhoevedorp liep, omgelegd. Dit biedt veel kansen voor Badhoevedorp. We werken samen aan één dorp. Dat versterkt het dorpsgevoel en het is prettiger leven voor alle inwoners. Dit is allemaal samengevat in een kleurrijke animatie over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp. Ook zijn er 3D-animatie's gemaakt van Park Quatrebras, de Groene Singel en van de Veldpost. 

Planning Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp februari 2019

Folder projecten gebiedsontwikkeling Badhoevedorp 2019  

 

Een dorp met een hart

Op en langs het oude tracé van de A9 komen nieuwe hoogwaardige woongebieden met aantrekkelijke openbare ruimten. Naast de nieuwe woonwijk Quatrebras komen diverse maatschappelijke- en sportvoorzieningen. Het nieuwe park wordt een uitnodigende en toegankelijke plek voor alle inwoners van Badhoevedorp. Er wordt hard gewerkt aan een mooi ontwerp voor een nieuw centrumgebied voor Badhoevedorp. Zo krijgt het dorp een echt hart. Als herinnering aan de oude A9 wordt het Lint een nieuwe recreatieve langzaam verkeer route, die bestaande groengebieden met elkaar verbindt. Aan de zuidzijde van het dorp komt een nieuw sport- en recreatiegebied, De Veldpost. Het huidige Schuilhoeve verandert in een eigentijds tuindorp met slingerende bomenlanen en een langgerekt buurtplantsoen, de Groene Zoom. Het bedrijventerrein Lijnden-Oost wordt uitgebreid met een nieuwe locatie, genaamd Lijndenhof. Dit bedrijvenpark krijgt een mooie uitstraling met veel groen en water.

Verkeer

Ook qua verkeer verandert er veel. Er zijn 4 concrete verkeersprojecten: de omlegging van de A9, de Sloterbrug, hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) en de aanleg van een fietsverbinding.   

Nieuws

 • ‘Klaar voor de start’
  Volwassenen en kinderen rennend over het gras.
  Oorverdovend schalt het zeer toepasselijke lied ‘Klaar voor de start’ van Kinderen voor Kinderen uit de luidsprekers op het oude tracé van de A9 in Badhoevedorp. Enthousiast tellen alle kinderen en volwassenen mee tot wethouder Mariëtte Sedee het startsein geeft. En dan, onder een regen van confetti, is de Door Het Lint Run vertrokken.
 • Oproep: gratis moestuinen beschikbaar in Badhoevedorp
  Moestuin A9
  Ron Cordemeijer doet via deze brief een oproep om dorpelingen uit te nodigen om zich in te schrijven voor een gratis moestuin in Badhoevedorp. Het is onderdeel van de tijdelijke inrichting van de oude A9. "Binnenkort is het zover, dan kunnen we beginnen met de moestuinen op het braakliggende A9-terrein in ons Badhoevedorp. De gemeente gaat de hekken rondom het stuk grond tussen de Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool bijna weghalen. Lekker dichtbij, centraal, goed zichtbaar, toegankelijk en makkelijk bereikbaar en te vinden voor iedereen."
 • Bewoners Sloten op inloopbijeenkomst Sloterbrug
  Demonstratie van de werkgroep sloten
  Dinsdag 25 juni was er in de Molen van Sloten een inloopbijeenkomst over de nieuwe Sloterbrug tussen Badhoevedorp en Sloten. De concept-uitgangspunten voor de nieuwe brug zijn vrijgegeven voor inspraak. De bijeenkomst had als doel om te informeren over de stand van zaken zodat belanghebbenden kunnen reageren. Wat vinden ze van het plan zoals dat er nu ligt?