.

Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep is volop in ontwikkeling. De Nieuwe Kom krijgt een aantrekkelijk en modern centrum. Het plan dat hiervoor is gemaakt bestaat uit woningen, voorzieningen en een herinrichting van de openbare ruimte. De laatste jaren zijn nieuwe woningen aan de Jonkheer van de Pollstraat gebouw en het medisch centrum De Nieuwe Kern opgeleverd. Ten noorden van Nieuw-Vennep ligt PARK21, het groene hart van Haarlemmermeer. Aan de westkant onderzoeken de gemeente en grondeigenaren de mogelijkheid om veel nieuwe woningen te gaan bouwen in Nieuw-Vennep West. Voor bedrijventerrein De Pionier en het Bolsterrein zijn plannen om er een gemengd gebied met woningen en bedrijven van te maken. De uitdaging voor alle plannen is de samenhang te houden tussen de bestaande en de nieuwe wijken van Nieuw-Vennep.


Haarlemmermeer en Schiphol

Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt veel werkgelegenheid. Soms levert het geluidshinder op door het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. Wie plannen heeft om in Haarlemmermeer te komen wonen, vindt veel informatie die voor hem of haar van belang is op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).
 

Nieuws

 • Goulmy wint bijzondere editie Guts Award

  Uitreiking Guts Award 2020
  Martine Goulmy mocht op 2 oktober The Guts Award 2020 in ontvangst nemen. Zij was dit jaar de onderneemster met het meeste lef, volgens de stemmers. Deze editie was niet zoals gebruikelijk, maar grotendeels online vanwege de corona maatregelen.
 • Opheffing geluidzone Van Groningen

  De geluidzone voor metaalhandel en recyclingbedrijf Van Groningen op bedrijventerrein De Pionier wordt opgeheven. Daarvoor is er een nieuw bestemmingsplan ‘Nieuw-Vennep De Pionier geluidzone opheffing’ opgesteld. De gemeente heeft de grond van Van Groningen gekocht en het bedrijf gaat verhuizen.
 • Centrum: banners in de Venneperstraat

  Op 24 juni hebben de dorpsraad en OVHZ een banner geplaatst op het pand Venneperstraat 7. Deze banner laat de geschiedenis zien van Nieuw-Vennep en geeft uitleg over de vlag van Nieuw-Vennep. Afhankelijk van de voortgang van de plannen Nieuwe Kom zal in het najaar een aantal andere panden met folie worden opgevrolijkt. Deze uitingen geven de toekomst van Nieuw-Vennep weer. Daarnaast is een vergunning verleend voor de reconstructie van het voormalige ABN-AMRO pand. Tot slot hebben de eigenaren van de Symfonie banners aan hun gevel aangebracht. Dit vergroot de zichtbaarheid van het winkelcentrum.