Een indruk van de Concourslaan uit de visie

Gemeenteraad stelt Visie Stadscentrum Hoofddorp 2040 vast

11 december 2023
Nieuws

Om richting te geven aan alle ontwikkelingen in Stadscentrum Hoofddorp, maakte de gemeente Haarlemmermeer een visie voor het stadscentrum. Inwoners en ondernemers konden hierover meedenken. Op 7 december stelde de gemeenteraad Visie Stadscentrum Hoofddorp 2040 definitief vast.

Volgens de gemeenteraad is het een visie met mooie ambities en kan de uitvoering niet snel genoeg starten. Er is behoefte aan meer hoogbouw en tegelijkertijd het behoud van het dorpse gevoel. De gemeenteraad vraagt hiernaast extra aandacht voor thema’s als klimaatadaptatie, parkeren en horeca. 

Een plek waar dorp en stad samenkomen 

In de visie wordt duidelijk hoe Stadscentrum Hoofddorp er in 2040 uitziet. Hoofddorp verandert van een dorp naar een levendige woonstad met hippe plekken, gezelligheid en drukte. Een centrum met meer groen, minder auto’s en waarbij er aandacht blijft voor het dorpse karakter. Maar ook meer openbare ruimte waar mensen samen kunnen komen. De visie zorgt daarnaast voor samenhang in de verschillende ontwikkelingen. En de gemeente beoordeelt met de visie of nieuwe bouwontwikkelingen en initiatieven in het stadscentrum passen.  

Aan de slag voor bewoners en ondernemers  

Het is nu tijd voor de volgende stap om de verschillende ontwikkelingen uit de visie waar te maken. Een aantal bouwontwikkelingen zijn al gestart die passen binnen de visie. De gemeente werkt daarom een uitvoeringsprogramma verder uit. In dit programma staan de aanpak en uitvoeringsontwerpen van onder andere de inrichting van de openbare ruimte en verkeersstructuren. 

Meer informatie over de visie 

Visie Stadscentrum Hoofddorp 2040 en meer informatie daarover staat op de website van Stadscentrum Hoofddorp. Bekijk daar ook de video over de visie. Op de hoogte blijven van wat er gebeurt in het stadscentrum? Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief kan via StadscentrumHoofddorp.nl