Burgemeester Marianne Schuurmans bij het startschot van de uitbreiding van de Marktpleinkerk

Uitbreiding Marktpleinkerk feestelijk van start

08 februari 2024
Nieuws, Stadscentrum Hoofddorp

De uitbreiding van de Marktpleinkerk is officieel van start gegaan. Burgemeester Marianne Schuurmans was aanwezig om het bouwbord bij de kerk te onthullen. Het protestantse kerkgebouw wordt de komende tijd aan de achterkant uitgebreid en heeft straks alles onder één dak.

De Marktpleinkerk heeft een centrale ligging aan de rand van het centrum van Hoofddorp en was daardoor al een belangrijke ontmoetingsplek voor de Protestantse Gemeenschap Hoofddorp. Door de verbouwing is er in de toekomst meer ruimte voor ontmoetingen en voor de jeugd. Burgemeester Marianne Schuurmans: “Kerken zijn niet alleen religieuze instellingen. Een kerk is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar verbinding plaatsvindt. De Marktpleinkerk staat letterlijk op het kruispunt van onze samenleving. Ik ben er trots op dat hier het oude en nieuwe, de verschillende generaties in een mooi gebouw verbonden worden.” 

Wat gaat er gebeuren? 

In opdracht van de Protestante Gemeente Hoofddorp heeft Dok architecten het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de kerk. Met de uitbreiding van de kerk komt er plek voor een grote ontmoetingsruimte en meerdere vergaderruimtes. Daarnaast wordt op de tweede verdieping en in de nok ruimte gemaakt waar jongeren van de kerk een plek krijgen. Met hoge vides staan deze ruimten in zichtbare verbinding met elkaar en zijn de houten spanten overal volledig te beleven. Op de begane grond komen rondom de centrale ontmoetingsruimte ook ondersteunende ruimtes. Dit zijn bijvoorbeeld de grote keuken, een crèche voor kinderen tijdens de diensten of andere ontmoetingen en kerkvergaderingen. De uitvoering van de uitbreiding van de Marktpleinkerk duurt naar verwachting tot Pasen 2025.  

Meer weten over de Marktpleinkerk?

Kijk voor meer informatie over de Marktpleinkerk op de website van Stadscentrum Hoofddorp

Burgemeester Marianne Schuurmans bij het startschot van de uitbreiding van de Marktpleinkerk.