Een boom met mooie herfstbladeren

Ze staan er weer: de bladkorven

25 oktober 2023
Openbare ruimte

Het is volop herfst: de dagen worden korter, de bladeren vallen. Dat betekent dat Meerlanden op verschillende plekken waar veel grote gemeentelijke bomen staan, bladkorven heeft neergezet. Inwoners kunnen hierin bladeren uit de openbare ruimte kwijt. Op die manier blijven de straten netjes en opgeruimd.

Vallend blad

Het hoort bij het jaargetijde: bomen die hun mooi gekleurde bladeren verliezen. Deze bladeren kunnen ook overlast geven. Veel blad op de rijbaan, het fietspad of de stoep kan leiden tot gladheid. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, is het goed om de bladeren op te ruimen.

Meerlanden

Het is een taak van Meerlanden om het blad op te ruimen. Op zo’n 170 plekken waar grote gemeentelijke bomen staan die veel bladeren verliezen, heeft Meerlanden in oktober bladkorven neergezet. Zij bepalen zelf de plek waar de bladkorven staan. Bewoners die een handje willen meehelpen kunnen daar de bij elkaar geveegde bladeren kwijt. Wie wel blad bij elkaar heeft geveegd, maar geen bladkorf in de buurt heeft, kan het verzamelde blad kwijt in de GFT-rolcontainer. Zelf een bladkorf aanvragen kan niet. De bladkorven blijven tot 11 december staan.

In de herfst verliezen bomen hun mooi gekleurde bladeren. Foto: Ton Hofstra Fotografie.