Een indruk van de nieuwe woningen aan de Veldbloemstraat

Werkzaamheden voor woningen Veldbloemstraat

14 maart 2023
Wonen

Er komen 43 sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. De gemeente Haarlemmermeer begint deze week met de voorbereidende werkzaamheden. Het gaat onder meer om een tijdelijke weg voor het bouwverkeer en de aansluitingen op het riool. Ook worden er twee bomen gekapt.

Bouw start in april

Na het voorbereidende werk start begin april de bouw. Dat gebeurt in opdracht van woningcorporatie Ymere. Aannemer Thunnissen begint met voorbereidende werkzaamheden voor de warmtevoorziening. Daarna worden de bouwkuipen gegraven. Vervolgens wordt er geheid. Deze werkzaamheden duren tot de zomervakantie. Na de zomervakantie start de aannemer met het maken van het betoncasco van de woningen. Het casco staat al na één maand.

Op oude plek Rehobthschool

De gemeente heeft samen met woningstichting Ymere het plan gemaakt. De woningen komen op de plek van de voormalige Rehobothschool. De nieuwe woningen aan de Veldbloemstraat zijn vooral bedoeld voor mensen met een lager inkomen, starters en jongeren. Vooral voor deze groepen is er grote woningnood in Haarlemmermeer.

Zie voor meer informatie www.haarlemmermeer.nl/veldbloemstraatexterne-link-icoon.

In 2020 heeft de gemeente een video laten maken van het plan.  Bekijk hier de videopresentatie over het voorlopige planexterne-link-icoon

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelingen in Nieuw-Vennepexterne-link-icoon.

Een indruk van de nieuwe woningen aan de Veldbloemstraat

Een indruk van de nieuwe woningen aan de Veldbloemstraat. Hier stond vroeger de Rehoboth-school.