Vooraanzicht van nieuwe gemeentehuis

Welke aannemer bouwt het nieuwe gemeentehuis?

08 februari 2024
Nieuws, Stadscentrum Hoofddorp

De gemeente Haarlemmermeer zoekt een geschikte aannemer voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Hiervoor is een aanbesteding gestart. Naast de bouw gaat het ook om het onderhoud van het nieuwe gemeentehuis voor 20 jaar na de oplevering.

Aanbesteding

De aanbesteding bestaat uit twee fasen. In deze eerste fase van de aanbesteding kunnen alle geïnteresseerde aannemers zich aanmelden via de website van TenderNedexterne-link-icoon. Dat kan tot 25 maart. De gemeente kiest daarna de vijf meest geschikte aannemers op basis van vooraf aangegeven eisen en criteria. Deze vijf aannemers worden uitgenodigd om in de tweede fase een inschrijving te doen. Hier zijn de criteria uitgebreider dan in de eerste fase. Hierna kiest de gemeente de uiteindelijke aannemer voor het nieuwe gemeentehuis. 

Nieuw gemeentehuis

Het nieuwe gemeentehuis wordt een efficiënt en multifunctioneel gebouw waar het prettig is om te verblijven en te werken. Het wordt één plek waar de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, medewerkers van de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar kunnen ontmoeten. 

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe gemeentehuis staat op de website van Stadscentrum Hoofddorpexterne-link-icoon.