Welk afval hoort waar?

27 oktober 2022
Nieuws

Hoort een pizzadoos nou bij Papier of toch bij Restafval? En een theezakje, stop je dat bij het GFT&E of ook bij Restafval? Test jouw skills, speel ‘afval scheiden doe je zo!’ en win leuke en handige prijzen! De komende weken reist dit spel van Meerlanden en gemeente door Haarlemmermeer.

Een enthousiaste afvalcoach is klaar om het spel te spelen. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Het spel daagt iedereen uit om afval in de juiste bak te doen. Zodat het weer gebruikt kan worden als grondstof. Het is op de volgende locaties te spelen:

  • 1 november in Hoofddorp op de markt in Overbos, tussen 11.00 en 16.00 uur
  • 4 november in Hoofddorp in winkelcentrum Skagerrak, tussen 11.00 en 16.00 uur
  • 9 november in Badhoevedorp op de markt, tussen 9.00 en 12.30 uur
  • 10 november in Rijsenhout op de markt, tussen 11.00 en 16.30 uur
  • 12 november in Hoofddorp in winkelcentrum Polderplein, tussen 11.00 en 16.00 uur
  • 15 november in Zwanenburg voor het dorpshuis tussen 13.00 en 17.00 uur

Vragen over afval scheiden? Stel ze gelijk aan de grondstofcoaches!

Goed scheiden

Goed scheiden van afval is belangrijk, want alleen dan kunnen wij afval weer gebruiken als grondstof voor nieuwe spullen. Zo wordt Haarlemmermeers GFT&E compost en groen gas. En het PBD weer een nieuwe flacon. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar voorkomt ook dat de afvalstoffenheffing hard stijgt. Want restafval is duur om te verwerken. Boven op die verwerkingskosten komt ook nog een belasting van het rijk. Hoe minder restafval, hoe beter dus. 

Uitgerold 

Alle inwoners die hun afval scheiden met rolemmers hebben ondertussen hun nieuwe rolemmers ontvangen of krijgen deze nog dit jaar. Voor inwoners die via bovengrondse of semi-ondergrondse containers hun afval wegbrengen, volgt meer informatie over de nieuwe ondergrondse containers in hun buurt. Houd ook www.haarlemmermeer.nl/afvalscheidenexterne-link-icoon in de gaten voor de nieuwste informatie.

En voor wie benieuwd is naar het juiste antwoord: zowel de pizzadoos (met vet) als het theezakje horen bij het restafval.