Een groepje mensen praat met elkaar tijdens een kopje thee

Week van de Ontmoeting: er is van alles te doen

26 september 2023
Nieuws

In de laatste week van september en de eerste week van oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer trekken samen op om ontmoeten, samen zijn of een luisterend oor mogelijk te maken. “Een samenleving ben je niet alleen maar maak je samen”, zegt Charlotte van der Meij, wethouder Zorg en Welzijn. “Dus dat de maatschappelijke organisaties samen optrekken is hartstikke mooi. En ik hoop natuurlijk dat er tijdens de Week van de Ontmoeting ook echt veel mooie, nieuwe ontmoetingen plaatsvinden. Juist voor de mensen die wel wat meer aandacht en aanspraak kunnen gebruiken.”

Kom erbij en doe mee!

Of je nu actief bezig wilt zijn, van muziek houdt, iets creatiefs wilt doen of andere inwoners wilt ontmoeten met een kopje koffie of thee. Tijdens de Week van de Ontmoeting is er voor ieder wat wils. Kom langs bij een activiteit in de buurt en ontmoet (nieuwe) mensen. Iemand meenemen mag altijd! Dat geldt voor mensen die liever niet alleen gaan of iemand kennen voor wie dit leuk is. Zo maken we er met elkaar een onvergetelijke week van.

Egwin Heins, werkt bij MeerWaarde en voor de alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Hij vertelt: Niet iedereen weet dat er in Haarlemmermeer veel mogelijkheden zijn om aan te sluiten of aan activiteiten deel te nemen. Tijdens de Week van de Ontmoeting willen we inwoners inspireren samen te komen, samen te sporten of iets te ondernemen waar je energie van krijgt. Contact en ontmoeting maakt mensen blij en kan leiden tot nieuwe gedachten, inzichten en acties.”

Waar mensen elkaar ontmoeten ontstaat iets nieuws 

Alle activiteiten en mogelijkheden voor ontmoetingen tijdens de Week van de Ontmoeting zijn in één overzicht samen gebracht. Het overzicht van alle activiteiten staat op de website van Haarlemmermeer: week van de ontmoetingexterne-link-icoon.  Staat er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact op met een sociaal makelaar externe-link-icoonvan MeerWaarde. 

Tijdens de week van de ontmoeting is er van alles te doen in Haarlemmermeer.

In Haarlemmermeer is meer te doen dan je denkt

Ook na de Week van de Ontmoeting zijn er bijvoorbeeld in buurthuizen en jongerencentra activiteiten te doen. Op de sociale kaart Haarlemmermeer ‘Mijn Buurt’externe-link-icoon staan activiteiten die elke week of maand plaatsvinden. Meer van de sportieve activiteiten? Kijk dan eens op de website van Noord-Holland Actief.externe-link-icoon

*De Week van de Ontmoeting in Haarlemmermeer is van 27 september t/m 4 oktober 2023. Het sluit aan bij de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Het ministerie van VWS organiseert ieder jaar de Week tegen Eenzaamheid vanuit het actieprogramma Eén tegen eenzaamheidexterne-link-icoon