Zonnepark De Groene Hoek in Hoofddorp

Voordelen blijven na overdracht Groene Energie Corridor

17 april 2024
Nieuwe energie, Nieuws

De aandelen van zonneakker De Groene Energie Corridor B.V. bij Zwanenburg zijn door de vier boerenfamilies overgedragen aan Purple Sustainability Holding B.V.. Dit bedrijf is onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Energie Solutions Group. Forza heeft raadsvragen gesteld over deze overdracht.

Afspraken lokaal eigenaarschap veranderen niet

De gemeente ziet geen gevolgen voor de afspraken die zijn gemaakt voor lokaal eigenaarschap. Dat betekent dat omwonenden betrokken worden bij de plannen voor het zonnepark en dat zij daar ook van kunnen profiteren. Voor de omgeving zijn er verschillende manieren om financieel mee te profiteren van de ontwikkeling van zonnepark De Groene Energie Corridor. 

Obligaties aangeboden aan geïnteresseerden

Volgens de gemaakte afspraken wordt drie miljoen euro aan obligaties aangeboden aan geïnteresseerden uit Haarlemmermeer. Dat begint met kleine obligaties met 5 procent rente voor inwoners van Zwanenburg, Halfweg en Boesingheliede. Ook komt er een omgevingsfonds van jaarlijks zo’n 50.000 euro voor Zwanenburg-Halfweg. Ten slotte gaat het zonnepark via het Haarlemmermeerse energiebedrijf Tegenstroom een deel van zijn stroom leveren aan inwoners van het dorp Zwanenburg-Halfweg.

Zonnepark De Groene Hoek in Hoofddorp. Foto: Lumen Photo.