Tweede milieustraat in Haarlemmermeer op komst
Meerlanden heeft na jaren zoeken een geschikte plek gevonden voor een tweede milieustraat in de gemeente Haarlemmermeer. Door de extra milieustraat krijgen inwoners van Haarlemmermeer een optie erbij om binnen de gemeentegrenzen hun grofvuil weg te brengen. De nieuwe locatie komt aan de Luzernestraat op het bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep. Mits de benodigde vergunningen worden verleend.
Te grote druk
Het groeiende aantal inwoners van Haarlemmermeer zorgt voor een te grote druk op de milieustraten van Meerlanden in Rijsenhout en Heemstede en Spaarnelanden in Haarlem. Op dit moment zorgen inwoners van Haarlemmermeer bijvoorbeeld voor de helft van het aantal bezoekjes aan de milieustraat in Heemstede. De afvalverwerkers van Meerlanden kunnen de huidige locatie in Rijsenhout niet uitbreiden en een gezamenlijke milieustraat van de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijk bleek ook niet mogelijk.
Noodzakelijke toevoeging
Het was lastige opgave om een goede locatie te vinden, omdat er weinig plekken geschikt zijn. Nu is er dus toch een geschikte plek gevonden, op particulier terrein. De vergunningen moeten nog wel geregeld worden in overleg met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Wethouder Mariëtte Sedee-Schuitemaker reageert tevreden nu een locatie in beeld is. "Een goede zaak. Het groeiende inwoneraantal maakt dit een noodzakelijke toevoeging. Het tekort aan milieustraten begon echt een knellend probleem te worden.”
Het groeiende aantal inwoners zorgt voor een te grote druk op de milieustraten van Meerlanden. Foto: Jur Engelchor
Gevolgen verkeer
Uit onderzoek naar de verkeerseffecten, uitgevoerd door een extern bureau, blijkt dat er geen extra drukte verwacht wordt op de omliggende wegen, zoals de Haverstraat en de Luzernestraat. Wel zal er in de toekomst iets meer verkeer zijn rondom de milieustraat. Er is genoeg ruimte op het terrein van de milieustraat om eventuele wachtrijen op te vangen. Ook de veiligheid voor fietsers is niet in het geding.
Grofvuil
Grofvuil hoort niet bij huishoudelijk afval. Ieder huishouden kan elk jaar tot 3 kubieke meter grofvuil gratis wegbrengen naar een milieustraat.