Leegstaand gebouw aan de Sarabande in Nieuw-Vennep

Tweede locatie voor flexwoningen in Nieuw-Vennep

16 juni 2021
Wonen

Het tijdelijke noodgebouw voor basisschool 't Venne aan de Sarabande in Nieuw-Vennep wordt omgebouwd naar flexwoningen. In deze woningen komen spoedzoekers uit de gemeente Haarlemmermeer, waaronder starters en jongeren (23+) en vergunninghouders. “Ik ben blij dat er nog een flexwonen-initiatief gerealiseerd kan worden. Er is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Deze tijdelijke woningen helpen mensen aan een dak boven hun hoofd”, aldus woonwethouder Sidali.

Locaties Sarabande en Etta Palm
Flexwonen NH gaat het gebouw Sarabande, in bezit van de gemeente, ombouwen tot 28 woningen. Dit is de tweede locatie in Nieuw-Vennep waar flexwoningen komen. Aan de Oosterdreef gaat wooncorporatie Ymere ongeveer 60 tijdelijke woningen bouwen. Flexwonen NH heeft veel ervaring met het bouwen van dit soort woningen en gaat naast Sarabande ook het gebouw aan de Etta Palm-straat in Hoofddorp in beheer nemen. Zij (ver)bouwen woningen en daarnaast zorgen ze voor het onderhoud en de verhuur van de woningen van beide locaties. De woningen aan de Sarabande worden voor maximaal vijftien jaar ingezet voor flexwonen. 

Leegstaand gebouw aan de Sarabande in Nieuw-Vennep. Foto: Jur Engelchor.

Tijdelijke bewoners

Tijdelijk betekent ook dat bewoners vanuit deze flexlocatie verder kunnen zoeken naar een vaste woning. De woningen blijven voor een langere periode, maar de bewoners niet. Eén van de woningen wordt beschikbaar gesteld voor iemand die toezicht houdt op het gebouw en de directe woonomgeving. Hij of zij onderhoudt ook de contacten met de bewoners en de omgeving. Wethouder Fouad Sidali:

Dit is belangrijk, want deze bewoners worden ook tijdelijk deel van de wijk. De beheerder helpt bij de integratie, zodat de nieuwe bewoners snel hun weg vinden in Nieuw-Vennep.   

Flexwonen NH organiseert in augustus samen met de gemeente een informatieavond voor de mensen uit de omgeving van het gebouw aan de Sarabande en andere betrokkenen. Omwonenden worden hiervoor met een brief uitgenodigd. 

Ga voor meer informatie over flexwonen naar de mini-site van Nieuw-Vennepexterne-link-icoon.