Een indruk van de nieuwe woningen aan de Veldbloemstraat. Hier stond vroeger de Rehoboth-school.

Start bouw betaalbare huurwoningen in Nieuw-Vennep

24 mei 2023
Nieuws

Op woensdag 24 mei is het startschot gegeven voor de bouw van 43 sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep voor mensen met een lager inkomen, starters en jongeren. De bouw gebeurt in opdracht van woningcorporatie Ymere. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw: “De vraag naar dit soort woningen is gigantisch. Ik ben dan ook heel blij dat Ymere met dit project zorgt voor 43 van dit soort woningen. 43 huishoudens hebben straks een mooie en betaalbare plek om te wonen.”

Aannemer Thunissen gaat de woningen bouwen. De voorbereidende werkzaamheden zijn na de zomervakantie klaar en dan begint de bouw van de appartementen. Het project komt op de plek waar vroeger de Rehobothschool stond. Het openbare groen op die plek is grotendeels intact gebleven en blijft openbaar.

Gasloos

De appartementen worden ongeveer 50 vierkante meter en hebben een slaapkamer en een woonkamer met open keuken. De woningen worden gasloos en er komen zonnepanelen op het dak. Elke woning krijgt een warmtepomp. De huurprijzen moeten nog worden vastgesteld, maar zullen tussen de 619 euro en 737 euro per maand bedragen. Mensen die in aanmerking willen komen voor een woning, kunnen dat doen door zich in te schrijven op www.woningnet.nlexterne-link-icoon.

Kijk voor meer informatie op www.haarlemmermeer.nl/veldbloemstraatexterne-link-icoon.

In 2020 heeft de gemeente een video laten maken van het plan. Bekijk hier de videopresentatie over het voorlopige planexterne-link-icoon

Feestelijk startschot voor de bouw van 43 sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. Foto: Martine Goulmy