Impressie van het Stadspark Hoofddorp

Start aanleg Stadspark Hoofddorp

21 augustus 2023
Recreatie

De werkzaamheden voor de vernieuwing van Stadspark Hoofddorp gaan van start. Op 21 augustus start Aannemer De Wilde Infra. Het wordt een compleet stadspark waar bewoners en bezoekers van het stadscentrum kunnen ontspannen, wandelen, sporten en recreëren. Het ontwerp kwam tot stand in afstemming met omwonenden en specialisten. De aanleg van het vernieuwde stadspark duurt tot maart 2024.

Het stadspark is dé verbinding tussen het station en het stadscentrum. En daarmee het groene hart van Stadscentrum Hoofddorp. Jurgen Nobel, wethouder Woningbouw: “Ik ben heel blij dat de renovatie van het stadspark gaat beginnen. Bij alle ontwikkelingen van de komende jaren in Hoofddorp, kan een mooi, groen nieuw stadspark natuurlijk niet ontbreken.” 

Er zijn omleidingen voor wandelaars en fietsers  

De aannemer sluit fiets- en wandelpaden in het stadspark in fases af. Daarom komen er omleidingen. Als er een pad wordt afgesloten, staat er twee weken van tevoren een bord om dit aan te kondigen. Tijdens de aanleg rijdt er tussen 7.00 en 17.00 uur werkverkeer in en rond het park. 

Een deel van het stadspark gaat tijdelijk dicht   

Het bosgedeelte en het deel van het park achter de Piratenwijk gaat tijdelijk dicht. Dit is het gebied binnen de rode lijnen op het kaartje hieronder. Deze afsluiting duurt in ieder geval tot begin 2024. De Fruittuinen en het gebied rondom de kinderboerderij blijven langer bereikbaar. 

Een kaartje van het stadspark

Het deel van het park binnen de rode lijnen gaat tijdelijk dicht.

Planning en meer informatie 

De aanleg gebeurt in fases tot maart 2024. Bij elke fase werkt aannemer De Wilde Infra aan een ander deel van het stadspark. De aannemer begint met het gebied tussen de Kagertocht en de Piratenwijk. De verschillende fases staan op de website: www.haarlemmermeer.nl/stadsparkexterne-link-icoon. Daar is ook meer informatie te vinden over het ontwerp. Direct omwonenden krijgen een brief over de werkzaamheden.  

Het stadspark is de verbinding tussen het station en het stadscentrum.