De Binnenweg in Hoofddorp.

Parkeergarage, woningen en voorzieningen Binnenweg Hoofddorp

30 juni 2020
Nieuws, Stadscentrum Hoofddorp

Haarlemmermeer sluit intentieovereenkomsten met de drie grondeigenaren op de Binnenweg om de haalbaarheid van de plannen voor parkeergelegenheid, woningen en voorzieningen te onderzoeken. Op de Binnenweg is nu een (tijdelijk) parkeerterrein met twee kantoren en een villa.

De Binnenweg is een van de locaties waar het openbaar parkeren voor bezoekers van Stadscentrum Hoofddorp een plek krijgt. Voor deze parkeerplaatsen wordt gekeken of er, in plaats van een bovengrondse parkeergarage van een aantal lagen, een half verdiepte parkeergarage onder de woningbouw kan worden gerealiseerd. 

De Binnenweg in Hoofddorp. Foto: Kees van der Veer

Er kunnen op deze locatie ongeveer 450 woningen komen, met voorzieningen op de begane grond. Ook wordt gezorgd voor een goede looproute vanaf de uitgang van de parkeervoorziening naar het winkelcentrum en het Raadhuisplein. Op die manier ontstaat er een optimale verbinding tussen de verschillende gebieden in het stadscentrum.

Om de meningen, ideeën en ervaringen van buurtbewoners mee te nemen in de besluitvorming is er een werkgroep opgericht. Deze komt op 30 juni voor het eerst bij elkaar. Het streven is om nog dit jaar een stedenbouwkundig kader en een -ontwerp op te stellen. Hierna kunnen besluiten worden genomen en kan de realisatie worden opgepakt.

Projectwethouder Johan Rip:

Onze plannen voor de ontwikkeling van de Binnenweg en omgeving zijn flink ambitieus. Maar we zorgen er wel voor dat er bij het ontwikkelen rekening wordt gehouden met de omgeving en met respect voor de naastgelegen Geniedijk. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst zetten we een eerste stap naar de permanente ontwikkeling van dit gebied.

Jurgen Nobel, wethouder van onder ander woningbouw en Stadscentrum:

In de komende tien jaar wordt van Stadscentrum Hoofddorp een bruisende en levendige stad gemaakt met zo’n 5.000 nieuwe woningen. De Binnenweg wordt met deze ontwikkeling meer betrokken bij het stadscentrum.