Jurgen Nobel In gesprek tijdens Ondernemersborrel

Opluchting, maar ook zorgen op bijeenkomst voor bedrijven

16 september 2022
Financiën

Ondernemers kregen de afgelopen jaren te maken met verplichte sluitingen en een verlies aan inkomsten. Ook nu zijn er zorgen, over de energierekening, over personeelstekorten en de nog steeds aanwezige gevolgen van de pandemie. Dat was het onderwerp van gesprek bij de nieuwe ondernemersborrel in Nieuw-Vennep, die vanaf dit jaar elke tweede dinsdag van september moet plaatsvinden. De wethouders Jurgen Nobel en Marja Ruigrok waren erbij.

Amber Kempers, directeur van Intertraining, een bedrijf dat zich bezighoudt met brandbeveiliging en BHV nam samen met BusineZ en Bedrijven Park Nieuw-Vennep Zuid het initiatief voor deze jaarlijkse bijeenkomst voor ondernemers. Ze vond het belangrijk om bedrijven en ondernemers, na de pandemie, weer bij elkaar te brengen bij een borrel voor zo’n 150 man. “De opluchting dat we weer echt samen kunnen komen, na twee jaar corona”, zegt Amber, “dat is wat ik veel terug hoor bij ondernemers.” Ook zij moesten twee keer verplicht sluiten. “Dat heeft een enorme impact, op je mensen, maar ook op je omzet natuurlijk.” Helaas is het nog niet allemaal hosanna, want ook nu spelen er diverse grote problemen. Kijk naar het personeelstekort, de stijgende energieprijzen en de dreigende recessie. Dat zorgt voor veel kopzorgen. “Ik zie een grote behoefte aan informatie en hoe ondernemers van elkaar kunnen leren.”

Jurgen Nobel mocht de bijeenkomst openen. “We herstellen ons weer. We hadden als regio altijd de sterkste economie, maar in coronatijd, waren we de grootste daler. Dat heeft veel met Schiphol te maken. Gelukkig zijn we sinds kort weer de beste regio. Dat geeft de veerkracht van Haarlemmermeerse ondernemers aan.” Marja Ruigrok, wethouder economie vult aan: “Ik ben -voordat ik wethouder werd- zelf ook ondernemer geweest, dus ik weet heel goed wat deze mensen drijft. Als het lukt, is het geweldig, maar je hebt natuurlijk ook zorgen, over je personeel, over de inflatie, over het vestigingsklimaat in onze gemeente. Dat vergeten mensen wel eens.”