Het gemaal in Halfweg

Ontdek Cultureel Haarlemmermeer

18 september 2023
Recreatie

Haarlemmermeer is een jonge gemeente die zich snel heeft ontwikkeld. Ook op cultureel gebied. Er is zo veel te ontdekken, voor jong en oud. Tijdens Ontdek Cultureel Haarlemmermeer op 7 en 8 oktober openen bijzondere locaties in Haarlemmermeer hun deuren en verwelkomen belangstellenden met speciale activiteiten. Deze campagne komt vanuit VisitHaarlemmermeer.

Bezoek bijvoorbeeld het Stoomweekend bij het Stoomgemaal in Halfweg. Tijdens dit weekend is er  een interessante workshop over stoomtechniek of woon een lezing bij over het (water)beheer in Nederland aangevuld met prachtige beelden. Verder kunnen kinderen het hele weekend speuren naar de gouden steenkool of een fotobingo invullen. Ook kunnen ze het stoomdiploma halen door de stokers te helpen met scheppen van de kolen in de oven, de smid met het smeden van ijzer en de machinisten met het smeren van de 100 jaar oude stoommachine.

Maar, er is nog veel meer te beleven. Ontdek in Gemaal Lynden de unieke kunstinstallatie van Susanne Brenner. Breng een bezoekje aan het Fort bij Aalsmeer, ga op onderzoek naar alle bijzondere flora met de wildplukwandeling of geniet van een optreden van amateurtoneelvereniging Rijzenspelers uit Rijsenhout. Ontdek de nieuwe expositie in Galerie De Tuinkamer in Hoofddorp of ervaar een bomvol programma voor jong en oud in het C.. Nog niet klaar met ontdekken? Bezoek dan het oudste monument van Haarlemmermeer: de Stompe Toren in Spaarnwoude. Hier hangt een bijzondere expositie van Helma Mencke en op zondag is er een concert van Trio Orionas.

Het stoomgemaal in Halfweg. Foto: Hans Peter Föllmi

Bezoek de expositie “Haarlemmermeer door jouw ogen”

De fotowedstrijd van VisitHaarlemmermeer was een groot succes! Heel veel enthousiastelingen hebben hun foto’s ingestuurd. De mooiste foto’s, geselecteerd door een jury met onder andere Cultuurwethouder Marja Ruigrok, zijn vanaf 7 oktober te zien in een expositie buiten bij het Kunstfort in Vijfhuizen. In dat weekend wordt ook de winnaar bekendgemaakt.

Benieuwd naar het hele aanbod van Ontdek Cultureel Haarlemmermeer op 7 en 8 oktober? Bezoek de website www.visithaarlemmermeer.nl externe-link-icoonen bekijk de landingspagina.

VisitHaarlemmermeer

De website Visithaarlemmermeer.nlexterne-link-icoon is een online platform waar een gevarieerd aanbod staat met wat er allemaal te zien, doen en beleven is in Haarlemmermeer. Samen met de partners zet de gemeente Haarlemmermeer met de campagnes Haarlemmermeer op de kaart om de aantrekkelijkheid van de gemeente vergroten.