De balie van burgerzaken aan de Taurusavenue na sluitingstijd

Onderzoek naar openingstijden balies Burgerzaken

06 maart 2023
Dienstverlening

Zijn de inwoners en ondernemers tevreden met de openingstijden van de gemeentelijke balies voor Burgerzaken? Dat is de centrale vraag van een korte enquête van vijf vragen. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal drie minuten en de antwoorden worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt. “Deelnemers worden bij voorbaat bedankt voor hun reactie!”, zegt Hans Peters van het Klant Contact Center (KCC).

Klik hier voor de enquêteexterne-link-icoon.  

Digitaal

Inwoners en ondernemers kunnen bijna alles digitaal regelen bij de gemeente Haarlemmermeer. Maar niet alles kan online en dus blijft de dienstverlening via menselijk contact met medewerkers achter de balies van burgerzaken bestaan. Daarvoor is een gemeentehuis nodig dat toegankelijk en bereikbaar is. 

Behoefte

De balies zijn nu open van 9.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag tot 20.00 uur. Daar moet eerst een afspraak voor worden gemaakt. De gemeente gaat via de enquête na of deze openingstijden aansluiten bij de behoefte. Niet alleen bevraagt de gemeente inwoners en ondernemers, ook gaat ze de openingstijden van andere gemeenten na. Verder is het de bedoeling om speciale doelgroepen te benaderen. 

Voorbehoud

Hoe meer reacties, hoe beter kan worden bepaald hoe het is gesteld met de behoefte.

“Maar dat is niet hetzelfde als u-vraagt-en-wij-draaien”, maakt Hans Peters van het KCC een voorbehoud. “Openingstijden verander je nu eenmaal niet bij toverslag. Daar komt nog heel wat bij kijken. Je moet de balies bemensen en roosters zijn niet van rubber. Maar laten we eerst een kijken hoe de inwoners en ondernemers erover denken”, aldus Hans Peters.