Een impressie van de studentenwoningen

Officiële start bouw studentenwoningen Hyde Park

22 juni 2023
Wonen

In de nieuwbouwwijk Hyde Park is het officiële startschot gegeven voor de bouw van 563 woningen voor studenten. Wethouder Jurgen Nobel van woningbouw was namens de gemeente aanwezig: “Iedereen is hard op zoek naar een woning, maar voor studenten hebben we nog niet veel aanbod. Deze studentenwoningen zijn daarom een aanwinst voor Haarlemmermeer. Studenten uit onze gemeente kunnen hier nu blijven wonen als ze gaan studeren.”

Een impressie van de studentenwoningen. Visual: CamdenTown

Feestelijke start bouw

Met een feestelijke knal ging op 21 juni het kanon met (biologisch afbreekbare) confetti af en werd gevierd dat de studentenwoningen in Hyde Park realiteit gaan worden. Met 1500 woningen in aanbouw is de  herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West in volle gang. In de wijk komen in totaal 3.800 woningen. De studentenwoningen zijn aangekocht door DUWO.

Goede verbinding met studentensteden

De studentenwoningen in Hyde Park moeten bijdragen aan het terugdringen van het kamertekort in de regio. Door de ligging van Hyde Park in de buurt van het NS-station is er een uitstekende verbinding met de studentensteden Leiden en Amsterdam.

'Hoofddorpse huizen' met eigen uitstraling

In de vijf zogenoemde ‘Hoofddorpse huizen’ waar het blok uit bestaat, zijn veel verschillende woontypes te vinden, allemaal met een A+++-label. De vijf huizen onderscheiden zich in architectuur en krijgen elk een eigen identiteit met een eigen uitstraling en materiaalgebruik en eigen ontsluiting. Ook met betaalbaarheid wordt rekening gehouden: voor 66 procent van alle woningen kunnen huurders onder de 23 jaar huurtoeslag krijgen. Er wordt veel aandacht besteed aan verbinding tussen bewoners onderling en de wijk. Er komen gemeenschappelijke ruimtes, zoals een studieruimte en wasserette, en een gedeelde binnentuin.

Studentenwoningen voor DUWO

Het ontwerp van de studentenhuizen is van het Delftse architectenbureau Vakwerk. DUWO heeft het project aangekocht van de ontwikkelcombinatie Hyde Park (Snippe Projecten BV en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). Dura Vermeer Bouw Midden West gaat de woningen bouwen. De verwachte bouwtijd is ongeveer tweeëneenhalf jaar.

Meer informatie over Hyde Park vind je op de website Stadscentrum Hoofddorp/Hyde Parkexterne-link-icoon