Er wordt geproost op de oplevering van de woningen

Medewerkerswoningen van SEIN in Wickevoort opgeleverd

18 januari 2024
Wonen

De nieuwe bewoners van de medewerkerswoningen van SEIN in nieuwbouwwijk Wickevoort in Cruquius hebben de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. Samen met vertegenwoordigers van ontwikkelaar AM en opdrachtgever SEIN overhandigde wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw de sleutel.

Wethouder Nobel: “Met deze nieuwe woningen zijn er weer extra mensen in onze gemeente die een fijne plek voor zichzelf gevonden hebben. Heel mooi dat een werkgever dit voor de medewerkers voor elkaar heeft gekregen.”

In totaal gaat het om acht huurstudio’s, speciaal voor de medewerkers van SEIN. De duurzame woningen zijn in de fabriek gemaakt en in een dag geplaatst. Met behulp van zonnepanelen op het dak en warmtepompen zijn deze woningen volledig gasloos.

Wickevoort in Cruquius is een duurzame wijk waarin de bewoners samen de verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving, bijvoorbeeld door het delen van voorzieningen zoals deelauto’s, deelgereedschap en een centrale ‘pakjes hub’ om diverse bezorgdiensten minder kilometers in de wijk te laten rijden.

De woningen voor medewerkers van SEIN in Wickevoort zijn opgeleverd. Foto: Hans van Wijk.