Een werk van Franz Bodner

Kunst van Franz Bodner in Gemaal De Cruquius

11 september 2023
Nieuws

Geschiedenis en toekomst komen bij elkaar in Gemaal De Cruquius bij de tentoonstelling ‘Memories for the future’. Kunstenaar Franz Bodner toont zijn kleurrijke schilderijen en sculpturen van 13 september tot 4 oktober tussen de monumentale gietijzeren stoommachines. Deze expositie is een onderdeel van de campagne Ontdek Cultureel Haarlemmermeer die vanuit VisitHaarlemmermeer wordt georganiseerd.

Haarlemmermeer is een jonge gemeente die zich snel heeft ontwikkeld. Ook op cultureel gebied. Er is zo veel te ontdekken, voor jong en oud. Met deze campagne wil VisitHaarlemmermeer de culturele sector in het zonnetje zetten. Bodner: “Ik vind het geweldig om mijn werk in Gemaal De Cruquius te tonen en te kunnen spelen met het contrast tussen het zwart van de machines en de knetterende kleuren van mijn palet.”

Gemaal de Cruquius

Het Gemaal de Cruquius is een historische plek die in directe verbinding staat met het waterrijke verleden van Haarlemmermeer. Tegenwoordig is het een culturele hotspot met een museum. Hier wordt de geschiedenis verteld van de strijd tegen het water.

Frans Bodner

Wie kent ze niet, de kleurrijke buitensculpturen die op verschillende plekken in Haarlemmermeer te zien zijn. Deze kenmerkende werken zijn van de in Oostenrijk geboren kunstenaar Franz Bodner. Bodner volgde daar een opleiding tot siersmid en metaaldesigner. Na een carrière in de gezondheidszorg kan hij zijn artistieke passie echter niet onderdrukken en richt hij zich op zijn kunstenaarschap. Met succes, want al snel volgen talloze exposities in Oostenrijk. Bodner verhuist in 1995 voor de liefde naar Hoofddorp. Met zijn kenmerkende Pop-art beeldentaal in felle kleuren maakt Bodner zijn eigen wereld zichtbaar en draagt hij de boodschap van liefde uit. Zijn werken tonen een vrolijke wereld vol genegenheid, maar met een kritische noot. Hij werkt continue aan nieuwe werken, schilderijen, zeefdrukken, sculpturen, objecten en werk in opdracht. De werken van Franz Bodner zijn te vinden bij Galerie Happy Art in Hoofddorp en nu óók in het Cruquius Museum.

Een van de werken van Franz Bodner

Expositie

De expositie van Frans Bodner is van 13 september tot donderdag 4 oktober te zien in het Cruquius Museum. Het museum is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis met een museumkaart. Voor meer informatie www.haarlemmermeermuseum.nlexterne-link-icoon