De ondertekenaars van het koopcontract bekijken een maquette

Koopovereenkomst voor 560 studentenwoningen in Hyde Park

16 januari 2023
Wonen

Studentenhuisvester DUWO en Hyde Park Hoofddorp B.V. ondertekenden, in het bijzijn van bouwwethouder Jurgen Nobel, een koopcontract voor de nog te bouwen 560 studentenwoningen. Het gaat om een koopovereenkomst voor vijf aaneengesloten woongebouwen in de nieuwe wijk Hyde Park. Dura Vermeer bouwt de woningen.

Hyde Park is de nieuwe stadse wijk tussen Hoofddorp Centrum en het NS-station, waar kantoren plaatsmaken voor appartementen. Het wordt een moderne, groene woonwijk met circa 3.800 woningen. Inmiddels zijn er kantoren gesloopt en zijn de eerste woningen in aanbouw. In een van de deelplannen, Camden Town, komen de 560 studentenwoningen die DUWO nu heeft aangekocht. Eerder werd daarvoor al een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar gesloten.

Veel soorten studentenhuisvesting

De studentenhuisvesting in Camden Town wordt zeer divers. In de vijf gebouwen zijn allerlei soorten woontypes te vinden. Ze variëren in oppervlakte van ruim 20 tot ruim 32 m2. Verder komen er gezamenlijke kamers, een studieruimte, wasserette, fietsenstallingen en andere gebruikelijke faciliteiten. In het midden van het bouwblok komt een gedeelde binnentuin. Voor 66 procent van alle woningen kunnen huurders onder de 23 jaar huurtoeslag krijgen (huurprijzen onder de 442 euro).

Lars van Engelen, directeur en medeaandeelhouder Hyde Park: “Bij Hyde Park zijn we blij met de komst van de meer dan 500 studenten die hier komen wonen. Hyde Park wordt een gemengde stadswijk voor starters, young professionals, senioren en gezinnen. We zijn dan ook blij dat we de doelgroep studenten kunnen bedienen, die naast hun drukke studie ook als bijbaan in de vele voorzieningen in het gebied kunnen werken.”

Jurgen Nobel, wethouder in Haarlemmermeer, sluit zich daarbij aan. "Het mooie aan Hyde Park is de diversiteit aan woningen. Grote appartementen, sociale huurwoningen, maar nu dus ook studentenwoningen. Dat maakt de wijk aantrekkelijk. Er is voor ieder wat wils. Mooi dus dat DUWO hier samen met Dura Vermeer studentenhuisvesting gaat realiseren."

Meer informatie over Stadscentrum Hoofddorp is te vinden op de websiteexterne-link-icoon

Wethouder Jurgen Nobel samen met de ondertekenaars van het koopcontract bij de maquette van Hyde Park. Foto: Edward van Hees