Spelende kinderen tijdens de PARK21 Zomerweken

Kom naar de PARK21 Zomerweken

29 juni 2023
Recreatie

Ontdek deze zomer PARK21 tijdens de vierde editie van de PARK21 Zomerweken! Van 5 tot en met 16 juli kan iedereen weer genieten van verschillende activiteiten voor jong en oud. Kom lekker eten en drinken op het Foodtruck Festival of de film Mamma Mia kijken tijdens de openluchtbioscoop. Leer als een echte acrobaat lopen op een bal tijdens de circus workshop. Of blijf slapen op de ‘boeren-pop-up-camping'. Er valt genoeg te beleven voor iedereen.

De Zomerweken beginnen woensdag 5 juli op speeltuin Kleiland. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen lekker komen kleuterklimmen en de oudere kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen een fanatiek potje bubbel voetbal spelen. Op hetzelfde terrein staan ook een echte brandweerauto, politiewagen en ambulance. Heb je hier altijd al een kijkje in willen nemen? Dat kan! Je mag zelfs water spuiten met de brandslang van de brandweer. Superleuk voor de kleintjes om kennis te maken met onze helden uit de regio. Of natuurlijk voor de nieuwsgierige papa’s en mama’s.  

Circus workshop 

Naast de leerzame en actieve opening op 5 juli, zijn er nog meer educatieve activiteiten. Op 8 juli staat op Parklanden een grote circustent. Hier kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar leren bal- en touwlopen of zich uitleven tijdens het acrobatiek onderdeel. Na de workshop staat Meerhistorie klaar met lekkere pannenkoeken! Daarnaast kan iedereen een rondje lopen over de kleine boerenmarkt met lokale producten.  

Plantenexcursie 

Wat groeit en bloeit er in PARK21? Op 12 juli kan iedereen mee op plantenexcursie. Een natuurgids van IVN Haarlemmermeer geeft uitleg over wat er leeft in PARK21 met diverse biotopen, als bermen, waterkant en bos.   

De pop-up camping. Foto: Danny de Casembroot

Pop-up camping 

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli kun je in PARK21 komen slapen op de pop-up camping. Dit gebeurt op Landgoed Kleine Vennep. Word elke ochtend wakker met een uitzicht over een prachtig boerenlandschap. In een grote openluchtbioscoop naast de camping draait op vrijdagavond 14 juli de film Mamma Mia.  En op zaterdag 15 en zondag 16 juli is op Kleine Vennep een Foodtruck Festival met eten en drinken, livemuziek en verschillende kinderactiviteiten.   

PARK21 

PARK21 is een groeiend park voor iedereen, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. Het park ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, heeft een grootte van 1.000 hectare en is volop in ontwikkeling.   

Programma en tickets 

Bekijk het hele programma op park21.info/agendaexterne-link-icoon. Koop hier tickets of meld je aan voor de gratis activiteiten.  

Lekker een film kijken in de openlucht bioscoop. Foto: Danny de Casembroot