Illegale sigarettenfabriek in Lijnden opgerold.

Illegale sigarettenfabriek in gemeente Haarlemmermeer opgerold

31 maart 2023
Veiligheid

Op initiatief van de gemeente Haarlemmermeer vond woensdag 29 maart een integrale controle plaats. Samen met de Politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en Liander werden diverse bedrijven bezocht. Daarbij werd een illegale sigarettenfabriek in Lijnden opgerold.

Illegale sigarettenfabriek in Lijnden opgerold. Foto: FIOD

Tijdens een bestuurlijke integrale controle is in de gemeente Haarlemmermeer een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. De politie heeft 10 mannen uit Oost-Europa aangehouden, die zijn overgebracht naar het politiebureau Haarlem. Vervolgens is de zaak overgedragen aan de FIOD. In de loods stond een professioneel ingerichte fabriek met een complete productielijn voor sigaretten. 

De illegale fabriek was in bedrijf. Binnen stonden dozen met sigaretten, tabak, verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. Vermoedelijk werden per dag ongeveer 1 miljoen sigaretten geproduceerd. Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet dan zou de Nederlandse Staat per dag ongeveer 243.000 euro aan accijns mislopen. 

In de loods is beslag gelegd op alle machines en grondstoffen, die inmiddels zijn afgevoerd en worden vernietigd. De FIOD doet onderzoek dat onder leiding staat van het Functioneel Parket. 

Bron: FIODexterne-link-icoon