Alle sporters die een sportmedaille hebben ontvangen

Haarlemmermeerse sporters in het zonnetje tijdens Sportpodium

07 maart 2023
Sport

De gemeente Haarlemmermeer reikt jaarlijks sportmedailles uit aan sporters die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald op een Nederlands kampioenschap, Europees kampioenschap, Wereldkampioenschap, Olympische Spelen of Paralympische Spelen. Ook dit jaar vond het Sportpodium plaats in het C. Tijdens het Sportpodium werd ook een aantal topsporters in het zonnetje gezet.

In totaal werden 230 sportmedailles uitgereikt aan individuele sporters en sportteams. De meeste medailles gingen naar prestaties op het Nederlands kampioenschap, maar ook de prestaties op EK’s en WK’s werden beloond.  Daarnaast meldden zich ook een olympische en paralympische sporter voor een sportmedaille. 

Terugblik

Binnen de categorieën Sporttalent, Sportteam en Topsporter zijn verschillende sporters geselecteerd. Hierbij is gekeken naar de prestaties in 2022. En dat waren er nogal wat. 

Sporttalenten

•             Een tweede plek op het EK honkbal met het Nederlands Team voor Miquel Willem, waar hij ook tot beste slagman werd uitgeroepen. Miquel is een van de grootste talenten in Nederland van zijn leeftijd.
•             Naast een eerste plek op het NK turnen nam Elijah Faverus ook deel aan de Jeugd Olympische Spelen in Slowakije.
•             Elcke Mols behaalde in 2022 een eerste plek op de Europese ranking meisjes onder 13 jaar. Ze werd ook geselecteerd voor het Nederlands team voor het EK onder 15 jaar. En Elcke won een eerste prijs op het NK Squash junioren onder 15 jaar.
•             Maira Medema werd vorig jaar eerste op het NK Judo. Daarnaast deed ze mee aan de Europese-en wereldkampioenschappen.  
•             Renske Huntelaar werd vorig jaar eerste op het NK dames squash onder 17 jaar, daarnaast heeft ze deelgenomen aan de Europese en wereldkampioenschappen onder 19 jaar.

Sportteam

•             Een eerste plaats op het NK Synchroonzwemmen door ZPCH junioren/senioren. Vanuit dit team werd het duet Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek zesde op het WK.
•             Een eerste prijs op het WK Hip-Hop groep junioren voor Ru Kiddin. En het duo Dean Bakker en Jordan van der Roest werden eerste op dit WK met Duo Kids.

Topsporters

•             Sebastiaan van Teeffelen werd dit jaar derde op het WK karate onder 21 jaar en won het NK bij de senioren. 
•             Windsurfer Jordy Vonk is afgelopen jaar voor het eerst Wereldkampioen geworden. Daarnaast is al hij al elf keer Nederlands kampioen slalom.
•             Tallon Griekspoor is fulltime tennisser en heeft afgelopen jaar zijn hoogste ranking ooit behaald op de ATP Wereld ranking, namelijk de 44e plek. 
•             Imani de Jong werd afgelopen jaar eerste op het EK zwemmen lange baan 200 meter estafette en kwalificeerde zich voor het WK lange baan.

Wethouder Mariëtte Sedee: “Ik ben als wethouder sport natuurlijk ongelofelijk trots op onze sporters. Diep respect ook voor al die ouders, familie, vrienden en begeleiders die de ambities helpen waar te maken.  Een moment om te vieren, ook als de doelen niet meteen worden bereikt, krabbel weer op en ga door. Uiteindelijk gaat het om de weg ernaartoe, en het plezier in sport. Hou dat gevoel vast en geniet.” 

Alle sporters met hun sportmedaille op het podium. Foto: Jur Engelchor