Nieuwe kinderburgemeester en loco

Haarlemmermeer heeft nieuwe kinderburgemeester

22 september 2022
Nieuws

Ramses Opdam uit Hoofddorp is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 september benoemd als vijfde kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Ramses volgt Floor ten Veen op, die de lastige taak had om in de coronaperiode burgemeester Marianne Schuurmans bij te staan als kinderburgemeester. Kinderen konden zich met een video aanmelden voor het burgemeesterschap.

De nieuwe kinderburgemeester 

Ramses zit in groep 8 van de Rooms Katholieke basisschool Klippeholm in Hoofddorp. In groep 6 werd zijn interesse in de politiek aangewakkerd toen hij op school een verkiezingsboekje kreeg ter gelegenheid van de Tweede Kamerverkiezingen. De klas ging hiermee aan de slag. Ze leerden welke partijen er zijn en welke plannen ze hebben. Als afsluiting richtten zij een eigen partij op. Ramses vond dit allemaal erg leuk. In zijn video vertelt hij dat hij het een grote stap vindt om kinderburgemeester te worden. Het is een mooie opstap: Ramses Opdam wil later plaatsnemen in de Tweede Kamer. 

Nieuw voor Haarlemmermeer: locokinderburgemeester 

Voor het eerst in de geschiedenis van Haarlemmermeer is er ook een locokinderburgemeester benoemd. Deze eer viel ten deel aan Joris Vleeming die in zijn video vertelde graag alle kinderen in Haarlemmermeer te willen helpen. Joris komt ook uit Hoofddorp en zit op basisschool De Regenboog. Zijn vrije tijd besteedt hij aan schaken, tekenen en bouwen met lego. Joris wil graag aan de slag met speeltoestellen. Hij vindt dat er nu te weinig speeltoestellen zijn voor de grotere kinderen.

De kinderburgemeester en locokinderburgemeester zijn benoemd voor één jaar en zullen burgemeester Marianne Schuurmans waar mogelijk ondersteunen.