"We zien dat er heel veel gebruik van gemaakt wordt. Dat is natuurlijk positief."

Groenstrook Rijsenhout open

15 juli 2020
Openbare ruimte

De openbare groenstrook om de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is open. Speeltoestellen, paden, bankjes, prullenbakken, bruggetjes en vijvers zijn klaar voor gebruik. Over een lengte van bijna 6 kilometer kunnen mensen nu wandelen, rennen of de hond uitlaten.

Eind 2020, in het plantseizoen, worden er honderden bomen en struiken en duizenden bloembollen geplant. Ook aan de bijen en vlinders is gedacht: er staan veldbloemen in het gras. Na de aanplant is de groenstrook helemaal af. Begin 2020 zouden de bomen en struiken al geplant worden, maar overvloedige regenval verhinderde dat. Intussen wordt al volop gebruikgemaakt van het nieuwe groen.

"We zien dat er heel veel gebruik van gemaakt wordt. Dat is natuurlijk positief." Foto: Martine Goulmy

Het ontwerp is gemaakt volgens de wensen van de klankbordgroep. Sadie Ras van de klankbordgroep denkt dat iedereen blij is met de groenstrook.

Wij zien dat er heel veel gebruik van gemaakt wordt, dat is natuurlijk erg positief! Er wandelen veel mensen met honden, maar ook zonder honden. Als alles eenmaal af is met beplanting zal het echt een grote verrijking zijn van ons dorp.

Antoinette Lieftink, ook lid van de klankbordgroep:

Ik heb een prima uitzicht op onze nieuwe parkstrip. Het vordert en ik heb er zelf een stukje overheen gefietst. Het wordt echt super leuk en je ziet al veel joggers, fietsers, mountainbikers, wandelaars, kinderen en ook volwassen op de speeltoestellen. Wandelaars met honden, over het algemeen netjes aan de lijn. Het hele concept lokt vooral veel sportiviteit uit. Dat had ik van te voren eigenlijk niet verwacht. Als het helemaal af is dan denk ik toch dat menig dorp in de omgeving er best jaloers op mag zijn.

De groenstrook loopt om de kassen van Schenkeveld heen, helemaal vanaf de Aalsmeerderweg langs de Bennebroekerweg tot aan de A4, en verder langs Van der Valk weer terug naar de Aalsmeerderwg. De strook geeft de kassen een mooie groene omlijsting. De grond is nu nog eigendom van ontwikkelaar SGN, maar wordt nog dit jaar overgedragen aan de gemeente Haarlemmermeer, die de groenstrook gaat beheren. Klik voor meer informatie over het ontwerp van de groenstrook op deze link. Daar is ook de brochure te vinden met het inrichtingsplan.