Groen licht voor sloop

Groen licht voor sloop panden in Nieuw-Vennep centrum

22 december 2020
Wonen

Goed nieuws voor Nieuw-Vennep! Vrijdag 18 december hebben de gemeente Haarlemmermeer, Wilma Wonen en GREEN Real Estate verder gesproken over de ontwikkeling in het centrum van Nieuw-Vennep. Het gesprek gaf aanleiding voor de ontwikkelaars om aan Paul Bakker van PGM Vastgoed opdracht te geven tot sloop van de panden tussen de Venneperstraat en de Poststraat. De onderhandelingen en overeenstemming gaan begin volgend jaar door en de verwachting is dat dan de overeenkomst wordt afgerond. Er kan al wel gestart worden met het slopen van de panden.

Kogel door de kerk

De gemeente Haarlemmermeer is blij met het resultaat zo vlak voor de kerstdagen. Projectwethouder Nieuwe Kom, Mieke Booij: "Dit is prachtig nieuws. We zijn ontzettend blij dat de kogel door de kerk is. Een goede stap voorwaarts voor de ontwikkelingen van het centrum van Nieuw-Vennep. Dank aan iedereen die positief heeft bijgedragen aan de overleggen en het vertrouwen. Begin volgend jaar hopen we het formeel ook af te ronden. Goed nieuws voor de Vennepers!"  

De sloop kan beginnen. Foto: Shutterstock.

Vertrouwen

Arnout Vos (Wilma Wonen) en Guido van Elst (GREEN Real Estate) sluiten zich daarbij aan: "Het waren stevige onderhandelingen, maar we zitten nu nagenoeg op een lijn. We hebben vertrouwen in de gesprekken na de jaarwisseling, dan volgt de afronding en de daadwerkelijke overeenkomst. Ook wij zijn blij voor de Vennepers dat er eindelijk iets gaat gebeuren in het centrum."  

Klaar voor

Paul Bakker is er helemaal klaar voor: “Er gaan voor de kerst nog hekken om heen. En we gaan snel beginnen met de sloopwerkzaamheden. Ik ben ontzettend blij met het resultaat van het gesprek. Het gaat nu echt gebeuren!”

De wethouder heeft de dorpsraad en de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) inmiddels geïnformeerd. 

Het voorstel moet nog formeel door het college en de raad worden vastgelegd.