De genomineerden van de Ondernemingsprijs 2022

Genomineerden Ondernemingsprijs 2022 bekend

21 oktober 2022
Nieuws

De drie genomineerde bedrijven van de Ondernemingsprijs 2022 zijn bekend. De drie bedrijven zijn blij verrast met de nominatie voor Ondernemer van het Jaar 2022. Inmiddels is de jury op bezoek geweest om de bedrijven officieel te laten weten dat ze genomineerd zijn en al in de top drie zitten van ondernemer van het jaar. Maar wie wordt de ondernemer van het jaar 2022?

De onderneming die deze felbegeerde prijs mee naar huis gaat slepen, scoort hoog op de pijlers lokale inzet, duurzaamheid, inclusie & diversiteit, en natuurlijk medewerkersbeleid. Met trots maakt MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol de drie genomineerde ondernemingen voor het jaar 2022 bekend. 

Landgoed de Olmenhorst – Hé jij daar, toffe peer! 

Op Landgoed de Olmenhorst groeien de lekkerste appels en peren aan de bomen, met liefde en aandacht geteeld volgens de biologische principes. Gewoon bij jou om de hoek in Haarlemmermeer. Het ruim 165 jaar oude authentieke landgoed vormt een oase van rust in de verstedelijkte Randstad en is een van de oudste familiebedrijven in Haarlemmermeer. De Olmenhorst is een eigenzinnig bedrijf en een toonaangevend voorbeeld op het gebied van biologische fruitteelt en hospitality. 

Naast de mogelijkheid om een appelboom te adopteren, zijn er meerdere locaties te huur voor een (bedrijfs)feest, bijeenkomst of huwelijk in de boomgaard. Ook de vele ateliers en winkels op het landgoed zijn een bezoekje waard. De Olmenhorst organiseert evenementen en verkopen alleen integere, duurzame producten. Zodat ze de gasten inspireren om zelf een toekomstbestendige levensstijl te omarmen. Al zijn appels en peren de core business, het echte hoofdproduct is de beleving. 

Genomineerde De Olmenhorst

SMARTKAS - een einde aan wereldhonger door innovatieve oplossingen

SMARTKAS is een agtech bedrijf met als missie een einde te maken aan wereldhonger. Om dit te bereiken ontwerpt, bouwt, bezit en beheert SMARTKAS haar eigen smart farms. Het bedrijf creëert hiermee een volledig duurzaam, schoon en groen landbouwproces dat vertrouwt op hernieuwbare bronnen voor energie en water, dat tegelijkertijd op een slimme en efficiënte manier voedsel produceert zonder pesticiden. 

Het lange termijndoel van de onderneming is om in elk land aanwezig te zijn en te voldoen aan de behoeften van die exacte regio. Als tweede doel wil het bedrijf iedereen en overal kennis over de planten en hun groeibehoeften bieden. Het ultieme einddoel is om lokale gemeenschappen in staat te stellen met operationele klimaat neutrale smart farms te werken. Het motto van SMARTKAS is dan ook: voedselzekerheid als een service (food security as a service). 

In de smart farms wordt onder andere gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, robotica, hernieuwbare energie en water neutrale systemen samen met hoge precisie landbouw technologieën voor een klimaat neutraal smart farming proces. Het bedrijf gaat ver in haar zoektocht om de problemen in de landbouwwereld op te lossen en oplossingen te vinden om de hele wereld te voeden. Geen brug te ver, geen oceaan te diep voor deze ambitieuze onderneming. Een inspiratie voor allen die hun beste beentje voor willen zetten. 

Genomineerde SMARTKAS

Den Breejen Cruquius - Familiebedrijf met oog op de toekomst en de gemeenschap

In oktober 2021 was het feest bij Den Breejen Cruquius. Het familiebedrijf bestond 75 jaar. Inmiddels is dit dus alweer 76 jaar. Den Breejen werkt als aannemer vanuit Cruquius met een enthousiast team aan het uitvoeren van GWW projecten. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen: Den Breejen Logistiek en Den Breejen Infra. 

Bij Den Breejen Cruquius zijn ze erg trots op hun team van vakmensen. Arjo den Breejen zegt hier zelf over dat het team elkaar versterkt en dat is zoals het zou moeten zijn. Na 76 jaar wordt er een nieuw hoofdstuk geopend bij Den Breejen Cruquius, maar uiteraard blijven ze doen waar ze goed in zijn. De kracht van Den Breejen ligt in het compleet ontzorgen van hun klanten. Ze begeleiden het proces van A tot Z dankzij de twee componenten binnen het bedrijf. Den Breejen Cruquius werkt met een vaste ploeg die geleidelijk verjongt, omdat de jonge generatie veel van de oudere generatie kan leren. Hun kennis is onmisbaar. 

Naast het willen bewaren wat goed is, wil het bedrijf ook vernieuwen. Samen met het sterke team op het bedrijfsbureau en de vakmannen buiten kunnen ze iedere uitdaging aan. No mountain too high! 

Genomineerde Den Breejen Cruquius

Winnaar 

Het van de Ondernemingsprijs 2022 Haarlemmermeer is een opstap naar de grote ondernemingsprijs van Noord-Holland. Aanmelden voor het MeerBusiness Ondernemingsprijs Gala is nog mogelijk! Reserveer een tafel of spot via de website van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol of klik meteen op de linkexterne-link-icoon

Klik hier voor meer informatie over de Olmenhorstexterne-link-icoon.  

Klik hier voor meer informatie over SMARTKASexterne-link-icoon.

Klik hier voor meer informatie over Den Breejen Cruquiusexterne-link-icoon.