Impressie van het gebouw TROM

Gemeente maakt extra afspraken met ontwikkelaar TROM

02 mei 2024
Nieuws, Stadscentrum Hoofddorp

In Stadscentrum Hoofddorp waar vroeger V&D en de Deining stonden, komt het gebouw TROM. Dit is een nieuw gebouw aan het Dik Tromplein. TROM bestaat straks uit 136 huurappartementen, winkels, horeca en een inpandige parkeergarage waarin ook 180 openbare parkeerplaatsen zijn opgenomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 april 2024 besloten om extra afspraken te maken met ontwikkelaar Segesta die TROM gaat bouwen. De afspraken zijn een toevoeging op de overeenkomst die eerder in 2021 is afgesloten met de ontwikkelaar.

De nieuwe afspraken gaan onder andere over het ontwerp van de buitenruimte rondom het complex en het leveren van een deel van het terrein aan het Dik Tromplein door de gemeente aan Segesta.   

Leegmaken van het terrein  

De verwachting is dat de ontwikkelaar in het derde kwartaal van 2024 kan starten met de bouw, omdat voor deze ontwikkeling een groot aantal voorbereidingen nodig zijn die nog niet allemaal klaar zijn. De gemeente start daarom op termijn met het verwijderen van onder andere de parkeerplaatsen voor fietsen, bankjes, verlichting en prullenbakken op het terrein. In het kader van duurzaamheid en circulariteit, worden deze materialen opnieuw gebruikt en krijgen een plek ergens anders in Stadscentrum Hoofddorp.    

Eerdere stappen

Voor de bouw van TROM is vorig jaar een omgevingsvergunning verleend en deze is onherroepelijk. Naast het vaststellen van het bestemmingsplan is de omgevingsvergunning een belangrijke stap om met de bouw van TROM te beginnen. Het bestemmingsplan is op 8 juni 2023 vastgesteld door de gemeenteraad. Op dit moment loopt een beroepsprocedure over het bestemmingsplan bij de Raad van State. Hierdoor is het bestemmingsplan nog niet onherroepelijk. 

Meer informatie over TROM is te lezen op de website van Stadscentrum Hoofddorpexterne-link-icoon

Impressie van het gebouw TROM. Afbeelding Segesta Groep Dok architecten.