Op donderdag 15 februari vond de drukbezochte Toerisme en Recreatie TOP Haarlemmermeer plaats. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Eerste Toerisme en Recreatie TOP Haarlemmermeer groot succes

19 februari 2024
Nieuws, VisitHaarlemmermeer

Op donderdag 15 februari vond in de Expo in Vijfhuizen de drukbezochte Toerisme en Recreatie TOP Haarlemmermeer plaats. Meer dan 135 ondernemers en medewerkers uit de sector kwamen tijdens dit inspiratie- en kenniscongres samen. Niet alleen om elkaar te leren kennen maar ook om ervaringen met elkaar te delen en de samenwerking op te zoeken.

Organisatoren Visit Haarlemmermeer, Event Park Amsterdam en KHN Haarlemmermeer willen er met de Toerisme en Recreatie TOP voor zorgen dat de toeristische en recreatieve sector in Haarlemmermeer meer samenwerkt en meer onderlinge verbinding creëren. Het uiteindelijke doel is om Haarlemmermeer nog meer op de kaart te zetten en samen vol trots uit te dragen wat de gemeente op recreatief gebied allemaal te bieden heeft.  

De deelnemers vertegenwoordigden een breed scala uit de sector. Van hoteleigenaren tot historische verenigingen en van web platforms en kinderboerderijen tot winkelcentra. De focus lag vooral op de onderlinge samenwerking. Dat gaf ook wethouder Marja Ruigrok van Toerisme en Evenementenbeleid aan in de opening die ze samen met presentator Sander Allegro verzorgde. “Als je niet kunt delen, kun je niet vermenigvuldigen,” is het levensmotto van de wethouder. Daarmee benadrukte ze het belang van het delen van kennis en het belang van een sterke onderlinge samenwerking.  

Meer dan 135 ondernemers en medewerkers uit de Toerisme en Recreatie sector kwamen samen.

Meer dan 135 ondernemers en medewerkers uit de Toerisme en Recreatie sector kwamen samen. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Die samenwerking werd gevonden in de informele gesprekken die ontstonden in de open ruimte tussen de grote hoeveelheid kleurrijke stands. Daarnaast namen de deelnemers actief deel aan praktische workshops over onderwerpen als sociale media, Artificial Intelligence, het verhaal van Haarlemmermeer en Hollandse Plassen.  

Organisator Berber Stellingwerf van Visit Haarlemmermeer: “De enorme opkomst vanuit de sector overtrof vandaag al onze verwachtingen. Blijkbaar is er in de gemeente Haarlemmermeer echt een behoefte om samen te komen om te zien hoe we elkaar kunnen versterken. Het succes van deze eerste bijeenkomst smaakt naar meer. We zullen dus kijken of we de TOP vaker kunnen organiseren.” 

Op donderdag 15 februari vond de drukbezochte Toerisme en Recreatie TOP Haarlemmermeer plaats. Foto: gemeente Haarlemmermeer

Op donderdag 15 februari vond de drukbezochte Toerisme en Recreatie TOP Haarlemmermeer plaats. Foto: gemeente Haarlemmermeer