De plek op het Raadhuisplein waar het Voorzetgebouw komt te staan

Eerste stap voor het Voorzetgebouw in Hoofddorp

09 februari 2023
Openbare ruimte

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE) voor het Voorzetgebouw vastgesteld. Daardoor is de komst van het Voorzetgebouw een stap dichterbij. Het Voorzetgebouw komt op het Raadhuisplein in Hoofddorp. In het SPvE staan alle eisen waar het Voorzetgebouw aan moet voldoen.

Het Voorzetgebouw komt naast de bioscoop en voor het gebouw de Meerlanden. Het is een onderdeel van de vernieuwing van het Raadhuisplein in Hoofddorp dat een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplek in het stadscentrum wordt.  

Boetiekhotel en horeca 

De plek van het voorzetgebouw heeft in het bestemmingsplan Hoofddorp Centrumexterne-link-icoon de specifieke aanduiding voor de functie van horeca-hotel. Daarom heeft de gemeente er in het SPvE voor gekozen dat het Voorzetgebouw de functie van boetiekhotel krijgt. Een boetiekhotel is een kleinschalig hotel en vaak geen onderdeel van een grote keten. Op de begane grond van het Voorzetgebouw is straks ruimte voor horeca. Gasten van het hotel en de horeca kunnen hun auto parkeren in de bestaande ondergrondse parkeergarages. 

“Met een boetiekhotel, het appartementengebouw Semexterne-link-icoon en het nieuwe gemeentehuisexterne-link-icoon krijgt het plein drie nieuwe gezichten”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Het Raadhuisplein wordt helemaal opnieuw ingericht, zodat het de ontmoetingsplek wordt voor iedereen! Kinderen spelen op een speelplek, jong en oud genieten van prettige zitplekken onder bomen, mensen eten er, om daarna een voorstelling te zien of een film te pakken.” 

De plek op het Raadhuisplein waar het Voorzetgebouw komt te staan. Foto: Kees van der Veer

De volgende stappen 

De gemeente gaat nu aan de slag met het voorbereiden van een tender. Dit is een procedure om een ontwikkelaar te kiezen. Hiervoor moet nog een aantal dingen worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld de verplaatsing van de kabels en leidingen onder de plek van het Voorzetgebouw, een oplossing voor fietsparkeren en de afstemming op omliggende projecten, zoals de inrichting van het nieuwe Raadhuisplein. Het Beeldkwaliteitsplan Stadscentrum Hoofddorp moet ook worden vastgesteld. Dit gebeurt tegelijk met de vaststelling van het bestemmingsplan voor het Raadhuisplein en omgeving. Daarna kan de gemeente de tender uitzetten en een ontwikkelaar kiezen.   

Meer informatie over Stadscentrum Hoofddorp is te vinden op de websiteexterne-link-icoon