De eerste paal voor het nieuwe woonproject op Wickevoort gaat de grond in

Eerste paal geslagen voor nieuw woonproject op Wickevoort

21 november 2022
Wonen

Ontwikkelaar AM realiseert aan de rand van het idyllische dijkdorp Cruquius, een uniek nieuw woongebied. Donderdag 17 november sloegen woningbouwwethouder Jurgen Nobel en directeur van AM, Peter Heuvelink, een eerste paal voor de start van de deelprojecten Water & Boomgaard. Het gaat om in totaal 65 woningen.

De gebiedsontwikkeling in Cruquius vindt plaats in nauwe samenwerking tussen AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). Wickevoort is omgeven door groen en veel ruimte en heeft prachtige voorzieningen zoals Hoeve Wickevoort, een kinderboerderij, manege, kleinschalige horeca, een buurtwinkeltje én mooie wandel- en fietsroutes. Centraal bij de ontwikkeling van Landgoed Wickevoort staat de vraag: Hoe creëer je een gezonde woon- en werkomgeving waarin mensen zich volop kunnen ontplooien?

“In Wickevoort wordt er zo gebouwd dat de mensen meer mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten en dingen samen te doen”, zegt Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 750 woningen. Die zijn hard nodig, want de woningnood is hoog.”

De eerste paal voor het nieuwe woonproject op Wickevoort gaat de grond in. Foto: Project House