Een impressie van The Concourse.

Een volgende fase voor de Concourslaan

31 maart 2022
Stadscentrum Hoofddorp, Wonen

Het college van burgemeester en wethouders sluit een anterieure overeenkomst met ontwikkelaar Garden Square B.V. voor de ontwikkeling van woningen en winkels aan de Concourslaan. In deze overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal en soort woningen en de kosten. Een belangrijke stap, want nu kan er eindelijk gestart worden met de ontwikkeling van ‘The Concourse’.

Eerder werd al bekend dat het Garden Square B.V. was gelukt tot een overeenkomst te komen met de eigenaren van de twee panden aan de Concourslaan 53 en 55. Op de nu lege plek tussen de Concourslaan en de Tuinweg zijn 69 woningen en 1430 m2 aan winkels op de begane grond gepland. Hiervoor gaat Garden Square B.V. een aanvraag indienen. 

Een impressie van The Concourse. Afbeelding: Garden Square B.V.

Duurzaam wonen in het centrum

De 69 appartementen komen op de tweede, derde en vierde etage van het appartementengebouw. De woningen worden verschillend in grootte, van 48 m2 tot 118 m2. 50 procent krijgt een prijs tot maximaal de Nationale Hypotheek Garantie-grens (in 2022: 355.000 euro). Bewoners kunnen hun auto kwijt in de parkeergarage op de eerste verdieping. Alle woningen worden volgens de nieuwste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. Bovendien zijn de woningen aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen. Verder hebben de woningen toegang tot een groene binnentuin, waar inwoners kunnen zitten en elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website van The Concourseexterne-link-icoon.