Van links naar rechts: Twan van Vliet, wethouder Mariëtte Sedee, Lisanne de Roever (Topsport Haarlemmermeer) en Sebastiaan van Teeffelen.

Donaties voor topsporttalenten Haarlemmermeer

16 september 2022
Nieuws

Twee topsporttalenten in Haarlemmermeer, Sebastiaan van Teeffelen (18) en Twan van Vliet (15) krijgen financiële steun van ondernemersvereniging TopsUpport. De steun is bedoeld om de sportcarrière van deze talenten te ondersteunen. Wethouder Mariëtte Sedee overhandigde de sportcheques.

Sebastiaan van Teeffelen is een karatetalent. Tot zijn 18e stond hij nummer 1 op de wereldranglijst van de junioren. Nu is hij op de leeftijd dat hij doorgroeit naar de senioren. Dan begint de ranking opnieuw. Sebastiaan bezoekt internationale meetmomenten om uitzending naar het wereldkampioenschap in oktober af te dwingen. Deze internationale wedstrijden zijn in Berlijn, Boedapest en Turkije.

Van links naar rechts: Twan van Vliet, wethouder Mariëtte Sedee, Lisanne de Roever (Topsport Haarlemmermeer) en Sebastiaan van Teeffelen. Foto: TopsUpport

Ook Twan van Vliet, een vijftienjarig judotalent werkt aan meer internationale ervaring. Dagelijks traint hij bij het Regionaal TrainingsCentrum (RTC) in Nieuw-Vennep. In de weekenden judoot Twan wedstrijden. Daarnaast traint hij op Papendal met het doel om dit jaar een podiumplek te bereiken op het Nederlands kampioenschap. Daarna volgen de internationale wedstrijden. 

Japan 

“Twee toptalenten die allebei een vechtsport beoefenen, bestaat er zoiets als toeval?” vroeg wethouder Mariëtte Sedee zich af. “Topsporters zijn knokkers, dat moge duidelijk zijn. Zowel judo als karate hebben hun oorsprong in Japan. Anton Geesink was daar al bekend. Zal het straks ook gelden voor Twan en Sebastiaan? Hoe dan ook, in Haarlemmermeer wensen we deze toppers alvast veel succes toe.” 

Ondernemers 

De sportchecks zijn een gift van TopsUpport. Deze ondernemersclub is twee jaar geleden opgericht door een aantal ondernemers in samenwerking met Topsport Haarlemmermeer. Het initiatief kwam voort uit vragen van ouders die investeerders zochten voor de sportcarrière van hun kind. Inmiddels zijn er al 50 bedrijven lid van TopsUpport. Met het geld kunnen jeugdige sporttalenten zich verder ontwikkelen, of meedoen aan een buitenlandse stage of wedstrijd. 

Meer weten? 

Zie voor meer informatie: https://www.topsporthaarlemmermeer.nl/video-wat-doen-wij/externe-link-icoon