De week van het verkeer logo

De Week van het Verkeer op IKC De Lente

17 maart 2023
Nieuws

Afgelopen week vond ‘De Week van het Verkeer’ plaats. Deze week wordt jaarlijks georganiseerd door de Vervoerregio Amsterdam. Met de Week van het Verkeer wordt extra aandacht gevestigd op verkeerseducatie voor jonge kinderen. Dit jaar was het thema ‘Laat je zien’.

IKC De Lente in Abbenes is een van de tien scholen uit Haarlemmermeer die meededen aan deze week. Een week die bol stond van de verkeersactiviteiten. Om er een paar te noemen: in alle groepen werd bijgehouden hoe de kinderen die week naar school gingen.  

Op een regenachtige dag met veel wind werden de kinderen sneller gebracht met de auto dan op de fiets.

In de onderbouw werd voorgelezen uit 'Fiep in het  verkeer' en uit 'Sproet en de straathaaien' en werd met elkaar over verkeer gepraat. Daarnaast werkten de kinderen met het boek 'Rondje Verkeer mini'externe-link-icoon.

De kinderen van groep 1 tot en met groep 4 speelden met verkeersmemorie en deden de schatkistspeurtocht. De kinderen van groep 4 tot en met groep 8 kwamen op woensdag allemaal op de fiets naar school, want die dag werd hun fiets gecontroleerd op veiligheid. In groep 5 tot en met 8 speelde een gastspreker met de kinderen een spel over verkeer. Een andere gastspreker vertelde over het verkeer op het water. 

Kinderen bewegen zich elke dag in het verkeer. Te voet, op de fiets, op de skates. Tussen auto’s, bussen, fietsers en scooters door. We willen allemaal dat iedereen veilig op school kan komen en veilig weer thuis. Verkeerseducatie is daarbij erg belangrijk. Daarom besteedt IKC de Lente niet alleen tijdens de week van het verkeer aandacht aan verkeer maar gaat de school ook geregeld met de kinderen het dorp in om verkeer in de praktijk te oefenen. 

Kijk voor meer informatie en activiteiten op de website van de Week van het Verkeer.externe-link-icoon